500 GR KIYMA
1 ÇAY BARDAĞI İRMİK
2 ADET YUMURTA
1 ADET SOĞAN
ZEYTİNYAĞI
KARABİBER
TUZ
KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
SOSU:
2 DİŞ SARIMSAK
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SU
KARABİBER
TUZ
YAPIMI:
KIYMAYLA BİRLİKTE İNCE RENDELENEN SOĞAN SARIMSAK ,İRMİK,YUMURTA ,TUZ,KARABİBER KATILARAK YOĞRULUR.KÖFTELER KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR.YAĞDA SARIMSAK UN,SALÇA KARABİBER, ,SÜT VE SU KATILARAK SOS HAZIRLANIR.VE KÖFTELERE DÖKÜLEREK SICAK SERVİS YAPILIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder