22 Aralık 2014 Pazartesi

HAVUÇLU TATLI

 

KEKİ İÇİN:
2 ADET YUMURTA
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI HAVUÇ RENDESİ
1/2 SU BARDAĞI İRİ KIYIM CEVİZ
5 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU

KREMA:1 KG SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
KİBRİT KUTUSU KADAR MARGARİN(OCAKDAN İNDİRMEYE YAKIN KULLANILACAK)

HAZIRLANIŞI:
ŞEKER VE YUMURTAYI KARIŞTIR.KÖPÜK KÖPÜK OLUNCAYA KADAR ÇIRP.HAVUÇ RENDESİ,UNU,CEVİZİ,,KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI KARIŞTIR.MARGARİNLE YAĞLAYARAK YUVARLAK BORCAMA DÖK.ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİR.

KREMASI İÇİN:TENCEREYE SÜTÜ ,UNU,PİRİNÇ UNUNU ,PUDRA ŞEKERİ,TOZ ŞEKERİ KATARAK KARIŞTIR.OCAKDAN İNDİRMEYE YAKIN VANİLYA VE MARGARİNİ EKLEYEREK BİRAZ PİŞİNCE ALTINI KAPAT ,SOĞUYUNCA KEKİN ÜZERİNE YAY.ARZUYA GÖRE KEKE HİNDİSTAN CEVİZİ VE TARÇIN DA KATA BİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder