8 Aralık 2014 Pazartesi

KAÇAMAK

 Kaçamak Tarifi


1-
1/2 LT tuzlu suyu kaynat.Su kaynayınca içine un serp.Unu katarken karıştır.Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştır.Bir tavada tereyağını erit.Kırmızı biber kat.unlu karışıma ekleyerek servis yap.

2-

Kaçamak Tarifi İçin Malzemeler:


  • 500 gr veya 1 kg kuşbaşı et,
  • 300 gr mısır unu,
  • 5-6 adet soğan,
  • Sıvı yağı,
  • 1 litre su,
  • 1 adet patates.
Üzeri İçin:
  • Tereyağı,
  • Kırmızı pul biber.

Kaçamak Yapılışı (Göçmen Yemeği)

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayalım.
Tencereye soğanları, sıvı yağı, az tuzu ilave ederek karamelleşene kadar kavuralım.
Etleri ayrı bir tencerede haşlayalım ve içine 1 yemek kaşığı tereyağı,tuzu ilave ederek lezzetlendirelim.
Tepsinin altına soğanları dökelim ve yayalım.
Soğanların üzerine etleri döküp, yayalım.
Başka bir tencereye suyu koyalım ve içine patatesi küçük küçük doğrayıp, ilave edelim.
İçine az tuz ilave edip, patatesler  yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
Üzerine mısır ununu ilave edelim ve unun üzerinde delikler açalım.(bu deliklerden suyun fokurdamasını görebiliyoruz)
Mısır ununu ıslanana kadar kaynatalım.
Daha sonra mikserin hamur ucuyla ya da tahta bir kaşıkla kuvvetlice karıştırıp, bulamaç haline getirelim.
Etlerin üzerine kaşık kaşık koyalım.
Kaşığın tersini sıvı yağa batırarak hamuru etlerin üzerine yayalım.
Tüm hamuru yaydıktan sonra hamurun üzerinde aralar açalım.
Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyalım ve eritelim.
İçine kırmızı pul biberi ilave edelim ve 1-2 dakika karıştıralım.
Hamurun üzerine tereyağlı kırmızı pul biberli karışımı gezdirelim.
Ocağın üzerinde orta ateşte döndere döndere pişirelim.
Mümkünse Kaçamağı tepsiden yiyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder