8 Aralık 2014 Pazartesi

MARMARA KREMASI

3 YUMURTANIN SARISI
3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

1-
YUMURTA VE ŞEKER KARIŞTIRILIR VE KÖPÜK KÖPÜK OLANA KADAR KARIŞTIRILIR.ÜÇ ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ UNU,1 ÇAY KAŞIĞI PİRİNÇ UNU  VE 1 LT SÜT KATILARAK MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİLİR.KAYNAYINCA ATEŞDEN ALINIR.YUMURTA KARIŞIMI AZAR AZAR EKLENEREK KARIŞTIRILIR.ATEŞE KOYARAK 5 DK.DAHA KAYNAT.KREMAYI DAYANAKLI KABA KOY.KALAN KREMADAN 1 FİNCAN AYIR.KALAN KREMAYA 2-3 KAŞIK KAKAO EKLE.KREMAYA KAT.1-2 DK KAYNAT.KARIŞTIRARAK ILIMIŞ KREMAYA KAT.BUZDOLABIDA DONDUR.SOĞUYUNCA ÜSTÜNÜ ÇİKOLATA RENDESİ VE HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLE.

2-
Üç yumurtanın sarısıyle üç çorba kaşığı toz şekeri çırpılarak karıştırılır. Buna, karıştırmaya ara vermeksizin üç çorba kaşığı pirinç unu bir elekten dökülerek azar azar katılır.
Beri yanda 1 litre sütle 1 çay kaşığı vanilya kaynatılır. Süt kaynamaya başlaymca ateşten indirilir.
Yumurta karışımı çabuk çabuk karıştırılırken sıcak süt azar azar katılır. Sütün karışması tamamlanınca kap ateşe oturtulur ve krema yedi dakika kadar pişirilir. Kap ateşten indirilir, kremanın yarısı sıcağa dayanıklı bir servis kâsesine boşaltılır.
Pyrex'te kalan kremanın içinden bir kahve fincanı kadarı alındıktan sonra pyrex ateşe oturtulur. İçinde kalan kremaya iki çorba kaşığı şekerli kakao katılır. Karıştırıldıktan sonra bir-iki dakika kaynatılır. Sonra ılımış olan kâsedeki kremanın üstüne hafifçe boşaltılır. Krema buzdolabına girecek kadar soğuyunca fincanın içinde tutulan ılık beyaz renkli kremayla süsler yapılır ve kâse buzdolabına konur. Krema en az dört saat buzdolabında tutulduktan sonra servis yapılır, isteyenler kremayı büyük bir kâseye koyacakları yerde küçük kâselere de koyabilirler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder