22 Aralık 2014 Pazartesi

ZAYIFLAMA ÇAYI

Sağlıklı ve hızlı zayıflamak istiyorsanız bitkilerin mucizelerinden yararlanabilirsiniz. Bazı bitkileri kaynatarak yada demleyerek çay haline getirip tüketerek kısa sürede kilo kaybetmeye başladığınızı göreceksiniz. Böylece hem doğal hemde sağlıklı yolla zayıflamaya başlarsınız.
Ancak burda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.İlk dikkat etmeniz gereken nokta zayıflamak için kullanacağınız bitkilerin yan etkileri sizin için bir risk oluşturuyor mu? Örneğin bazı bitki çayları tansiyon hastalarına,şeker hastalarına zararlı bitkilerdir. Zayıflamak isterken bitki çaylarını bilinçsizce kullanmanız zayıflamakdan daha büyük sağlık sorunlarına sebep olabilir.
Bitkilerden yararlanarak hazırlanacak olan bitki çaylarından fayda görmek istiyorsanız hangi bitkilerin kaynatılması gerektiğini, hangi bitkilerin demlenmesi gerektiğine dikkat etmelisiniz.
Zayıflamak için doktorların en çok tavsiye ettiği beşi bir arada çayı diye isimlendiren 5 bitkinin demlenmesi ile içilen zayıflama çayı özellikle 70 kilo üzerindeki kişilerin ayda 5 kilo vermesini sağlıyor.Beşi bir arada diye adlandırılan çayın içinde mate,yeşilçay,biberiye,funda ve kekik yer alıyor.
Peki bu beş bitki çayı nasıl hazırlanıyor?
1 litre suyu kaynatıyorsunuz içine yeşil çaydan 2 tatlı kaşığı, biberiye, mate, funda ve kekikden 1 tatlı kaşığı kaynamış olan 1 litrelik suya atıyorsunuz ağzı kapalı şekilde 10 dakika demlemeye bırakıyorsunuz.10 dakika dolduğu zaman demlenen çayı başka bir sürahi,şişe veya termusa süzerek aktarın.Gün içinde istediğin zaman şeker katmadan dilerseniz tatlandırıcı katarak içiniz.1 ay devam edeceğiniz bu çay ile ortalama 5 kilo kaybedeceksiniz.
Bu beş bitki nasıl zayıflatıyor ?
Mate:
Mate çayı kişinin bedendeki fazla suyun atılmasını yani ödemin atılmasını sağlar. Bedendeki zararlı yağların yakılmasını sağlar. İçerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde bedene enerji verir. Dokuları dış etkenlere karşı koruyarak yaşlanmayı geciktirir.
Yeşil çay:
Siyah çaya göre daha az işlem gördüğü için içerdiği antioksidan oranı daha fazladır. Siyah çaya kıyasla içerdiği kafein miktarı daha azdır.
Biberiye:
Biberiye idrar söktürücü özelliği ve terletici özelliği ile zayıflamaya yardımcı olur.
Funda:
Funda yaprağı böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür,yağları eritir, idrar yollarındaki iltihapları sökerek zayıflamaya yardımcı olur.
Kekik:
Gaz söktürücü özelliği, idrar söktücü özelliği,sindirim kolaylaştırıcı özelliği ile zayıflamaya yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder