Evde yufkanız varsa kısa zamanda fırını kullanmadan yapabileceğiz bir börek.
Malzemeler:
2 adet yufka
2 adet yumurta
2 Yemek kaşığı yoğurt
3-4 yemek kaşığı süt
1/2 çay bardağı mısırözü veya zeytinyağı
1 su bardağı kadar beyaz peynir
Yapımı:
Geniş tavayı sıvıyağla yağlayıp yufkanın birini kenarlardan sarkıtarak yayın.Yumurtalar,yoğurt,süt ,yağ ve biraz tuz atıp karıştırın.yufkanın üzerini bu harçla ıslatın.Diğer yufkayıda buruşturup tavaya yerleştirin.Harcın çoğunu kullanarak yufkayı ıslatın.Peyniri ufayaıp serpiştirin.Kenarlardan sarka yufkayı da Tekrar kalan harçla aşırı olmayacak şekilde ıslatın.(Çok ıslattığınız da kenarlardan akıp tavaya yapılabilir.)Düzgünce kapattıkdan sonra yufkaya sadece yağ,sanayağ veya tereyağ,sür.Kızarana kadar pişir.Arada sallayarak yapışmasını önle.Kızarınca bir spatula yardımı ile ters çevirip diğer tarafınıda kızartıp dilimleyerek sıcak servis yap.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder