13 Ocak 2015 Salı

HAVUÇLU TATLI

KEKİ İÇİN:

2 ADET YUMURTA
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI HAVUÇ RENDESİ
1/5 SU BARDAĞI İRİ KIYIM CEVİZ
5 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU

KREMA:

1 KG SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1/2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 KİBRİT KUTUSU KADAR MARGARİN(OCAKDAN İNDİRMEYE YAKIN)

YAPIMI:

ŞEKER VE YUMURTAYI KÖPÜRÜNCEYE KADAR ÇIRP.HAVUÇ RENDESİ,CEVİZİ,UNU,KABARTMA TOZUNU ,VANİLYAYI KOY.HEPSİNİ KARIŞTIR.YUVARLAK BORCAMA DÖK.MARGARİNLE GÜZELCE YAY.ISITILMIŞ FIRINDA ÜSTÜ KIZARINCAYA KADAR PİŞİR.

KREMASI İÇİN:TENCEREYE SÜTÜ ,UNU,PİRİNÇ UNUNU,PUDRA ŞEKERİNİ,TOZ ŞEKERİ KOY KARIŞTIR.İNDİRMEYE YAKIN VANİLYA VE MARGARİNİ KAT.BİRAZ PİŞİNCE OCAKDAN AL.SOĞUYUNCA KEKİN ÜZERİNE YAY.ARZUYA GÖRE KEKE TARÇIN VE HİNDİSTAN CEVİZİ EKLEYEBİLİRSİN.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder