- Renkli Makaronlar malzemeleriMakaron hamuru için
- 100 gr ince çekilmiş şeker
- 50 gr ince çekilmiş badem
- 2 yumurtanın akı
- 4 çorba kaşığı şeker
- 1 paket bitter çikolata (80 gr)
- 1 çay bardağı krema
- 30 gr tereyağı
- 40 gr tuzsuz antep fıstığı
- 1 su bardağı Şeker
- 100 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 100 gr tereyağı
- 1 kahve fincanı portakal suyu
- 2 çay bardağı Şeker
- 3 yumurtanın sarısı
- 2 yumurta
- 1 portakal
- 2 çorba kaşığı nişasta
-
Swissotel The Bosphorus Hotel- Cafe Swiss Restaurant Mutfak Şefi Mehmet Çalışkan’dan ziyafet sofralarına yakışır bir lezzet; Kuzu İncik
-
Renkli Makaronlar hazırlanışı
-
Renkli Makaronlar: İnce çekilmiş Şekeri ve file bademi mutfak robotuna alıp ince un kıvamına getirin (arada bir mutfak robotunu durdurup elinizde harmanlayın).
Yumurta aklarını mikserin orta hızında köpük köpük oluncaya kadar beş dakika çırpın.Mikserin devrini artırıp 4 çorba kaşığı Şekeri toplam iki dakikada azar azar ekleyin.
Bademli karışımı elekten geçirin.Yarısını önceden hazırladığınız yumurta aklı karışıma ilave edin.Tahta bir kaşıkla çok fazla müdahale etmeden karıştırın.Kalan bademli karışıma ekleyip pürüzsüz ve tek bir renk hamur (mus kıvamında) oluncaya kadar tekrar karıştırın.
Hamuru sıkma torbasına aktarın.Yaklaşık 2 san tim çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın. Birinci tepsiyi 170 dereceye ayarlı fırında; fırının orta rafında 10 dakika pişirin.Fırından çıkarıp ikinci tepsideki makaronları da aynı şekilde pişirin.Pişen makaronları soğuması için bekletin.
Tepsiden özenle çıkarıp iki makaron arasına istediğiniz kremayı sürün.Tost şeklinde kapatıp kapaklı bisküvi kutusuna aktarın
Çikolatalı krema için,
Çikolatalı ganaj için bıçakla kıyılmış bitter çikolata ve tere yağını benmari usulü eritin.Kremayı ekleyip karıştırın.Soğumaya bırakın. Makaronların arasına çikolatalı karışımdan sürün.Birgün buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır.
Fıstıklı krema için,
Antep fıstığı ile ince çekilmiş Şekeri mutfak robotunda un haline getirin.Vanilyayı ve tereyağını ilave edip tahta bir kaşıkla krem haline gelinceye kadar karıştırın.Karışımı buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin.
Portakallı krema için, Portakalın kabuğunu rendeleyin.Tüm malzemeyi sos tenceresine alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Renkli Makaronlar artık hazır, afiyet olsun
26 Ocak 2015 Pazartesi
MAKARON
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder