Renkli topların malzemeleri
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Elenmiş un
- Farklı renklerde gıda boyaları
Yapılışı: Sırayla bütün malzemeleri güzelce çırpalım, hamuru 4-5 parçaya bölüp her parça bir renkle renklendirelim ve resimdeki gibi yuvarlak kalıplara dökelim. 170 derece fırında pişirelim…
Pandispanya kek malzemeleri
- 2 çay bardağı toz şeker
- 4 tane yumurta
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 2 çay bardağı un
- 1 çay kaşığının yarısı kadar tuz
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı: Pandispanya kekimiz yapmaya başlarken önce yumurtaları karıştırma kıralım va kabıne üzerine şeker ilave edelim. Mikser yardımı ile önce düşük sonra yüksek devirde çırpalım. Krema kıvamına gelen ve şekerin erimesi ile içerisine sıvıyağ ve tuz ekleyelim çırpalım. En son un ve kabartma tozunu ilave edelim ve iyice boza kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edelim. Yağlanmış tepsiye hamurun yarısını dökelim ve üzerine pişirdiğimiz renkli
kek topları yerleştirelim. Kalan hamuru da kek topların üzerine döküp 175 derece fırında 25 dakika pişirelim. Hafif kızaran ve kabaran kekimiz pişince fırından çıkaralım ve kullanmak üzere soğumasını bekleyelim. Daha sonra kekimizin arasına sürmek için krem şanti çırpıp standart pasta yapım şeklinde pastamızı tamamlayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder