26 Eylül 2012 Çarşamba

ARMUT KÖFTE





ARMUT KÖFTE


Armut Köfte Tarifleri

MALZEMELER
4 adet büyük boy patlıcan
1 adet tavuk göğüs
1 adet alanmış patates
Bayat ekmek içi
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
4 adet domates
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Patlıcanların saplarını kesmeden ( büyükleri ortadan ikiye bölerek yapalım bu işlemi ) tamamen soyup tuzlu suda bekletelim. Acı suyu çıktıktan sonra kızartalım. Tavuk göğsünü robotta çekelim. Haşlanmış patates, ıslatılmış ekmek içi, yumurta ve baharatları ekleyip yoğuralım. Hazırladığımız köft harcımızdan parçalar koparıp elimizde acalım ve ortasına patlıcanları koyalım ( sap kısmı yukarıda kalacak şekilde olsun arkadaşlar ) Patlıcanımızı harçla kapattıktan sonra kızgın yağda kızartalım. Domateslerimizi rendeleyip suyunu çekene dek pişirelim. Domates sosunu tepsimize döküp üzerine köftelerimizi dizip 180-200 derece fırında 15 dk kadar pişirip sıcak servis yapmaya özen gösterelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder