24 Eylül 2012 Pazartesi

LOR DOLMASI



LOR DOLMASI

YARIM KG LOR,
1 SU BARDAĞI BULGUR,
2 ADET YUMURTA,
1 SU BARDAĞI SÜT KAYMAĞI,
4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ,
1 DESTE YEİŞL SOĞAN(KURU SOĞAN DA OLABİLİR)
1 DEMET PANCAR YAPRAĞI VEYA PAZI

YAPILIŞI:YAPRAKLARI AYIKLA YIKA,KAYNAR SUDA BİR HAŞIM HAŞLA,TAZE LORA YUMURTA SÜT KAYMAĞI,YUMURTA,HAŞLANMIŞ BULGUR,İNCE DOĞRANMIŞ TAZE SOĞANLARI KAT SIKARAK YAPRAĞA SAR,YAĞLANMIŞ  TEPSİYE DİZ,SÜT YADA SU GEZDİR,PİŞİNCE TEREYAĞINI ERİT ÜZERİNE DÖK SERVİS YAP.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder