26 Eylül 2012 Çarşamba
İZMİR KÖFTE
İzmir Köfte Tarifi
MALZEMELER
6-7 adet orta boy patates
3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Köftesi için;
300 gr kıyma
1 yumurta
Ufalanmış ekmek içi
2 orta boy soğan(rendelenmiş)
2 diş sarımsak rendesi
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Hazırlanışı
Köfte malzemeleri yoğurulur, şekil verilir ve bir tarafta bekletilir. Patatesler diklemesine dörde bölünür. Ardından patatesler ve köfteler yarı kıvamda kızartılır. Kızaran köfte ve patatesler fırın tepsisine dizilir. Aralarına domates dilimleri yerleştirilir. Üzerine de iki çeşit salçayla hazırlanan sos dökülür. Sosun kıvamını arzunuza göre sulu veya koyu ayarlayabilirsiniz. Sonra 200-220 derecede 40-45 dk. pişirilir.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder