26 Eylül 2012 Çarşamba

BULGURLU DÜĞĞME KÖFTE



BULGURLU DÜĞME KÖFTE

MALZEMELER
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yumurta akı,yarım su bar.irmik
2 kuru soğan yarım demet maydonoz
1 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası, 3 iri diş sarımsak
yarım su bardağı un, tuz, karabiber, pulbiber, kimyon(bunlar birer yemek kaşığı olmalı arkadaşlar)
Hazırlanışı
Derin bir kaba bulgur,irmik,yumurta akı,tuz,karabiber,pulbiber,kimyon eklenir,Hamur kıvamını alana kadar ılık su katarak yoğurulur,Daha sonra her seferinde eller ıslatılarak fındık büyüklüğünde parçalar alınır elde yuvarlanır,ortasında bastırılarak düğme şekli verilir.Kaynar suda yarım saat haşlanır.Kevgirle geniş bir kaba alınır.Köfteler haşlanırken sos hazırlanır.2kuru soğan küçük küçük doğranır bir çay bardağı sıvı yağda kavrulur.Salça ve küçük küçük doğranmış sarmısaklar eklenir biraz daha kavrulur.Bir bardak su eklenir kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir.Köftelerin üzerine gezdirilir.Küçük küçük doğranmış maydonoz en üste serpilir.İsteğe göre iyice çırpılmış yoğurt kenarlarına yada sostan önce dökülebilir.Tercihen köfte karışımınada salça eklenebilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder