3 adet kırmızı biber
1/2 ceviz içi
1/2 su bardağı köftelik bulgur
1yemek kaşığı biber salçası
1çorba kaşığı pul biber acı veya tatlı
1çay kaşığı kimyon
1/2 su bardağı zeytinyagi
3çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı şeker
tuz ilave etmeden önce tadına bakın salöa tuzlu olabilir
HAZIRLANMASI
Biberleri Izgara ve ocak üzerin de közleyin, Bir kaseye alın üzerine bir kapak örtün. 10 dk sonra kabuklarını çok kolay soyacaksınız. Biberlerin içlerini temizleyin. , doğrayın. Bir rondo veya blendr kasesine bulgur, cevizin yarısı , salça, közlenmiş biberler, kimyon, nar ekşisi ve zeytinyağını hep birlikte kıyarak karıştırın. Kalan cevizleri ve 2 çorba kaşığı su ekleyin bir iki kez daha karıştırın. Bir müddet bekletin karıştırın.
Servis kasesine alın. kraker veya ince dlilmlenmiş ekmekle servis yapın.
1/2 ceviz içi
1/2 su bardağı köftelik bulgur
1yemek kaşığı biber salçası
1çorba kaşığı pul biber acı veya tatlı
1çay kaşığı kimyon
1/2 su bardağı zeytinyagi
3çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı şeker
tuz ilave etmeden önce tadına bakın salöa tuzlu olabilir
HAZIRLANMASI
Biberleri Izgara ve ocak üzerin de közleyin, Bir kaseye alın üzerine bir kapak örtün. 10 dk sonra kabuklarını çok kolay soyacaksınız. Biberlerin içlerini temizleyin. , doğrayın. Bir rondo veya blendr kasesine bulgur, cevizin yarısı , salça, közlenmiş biberler, kimyon, nar ekşisi ve zeytinyağını hep birlikte kıyarak karıştırın. Kalan cevizleri ve 2 çorba kaşığı su ekleyin bir iki kez daha karıştırın. Bir müddet bekletin karıştırın.
Servis kasesine alın. kraker veya ince dlilmlenmiş ekmekle servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder