3 Nisan 2013 Çarşamba

KİKİRDEKLİ ÇORBA

 

Kikirdekli

İsmiyle de oldukça dikkat çekiyor. Yeşil mercimekle yapılan bu çorba çok doyurucu
olduğu için tek başına yemek olarak da yenilebilir.



Malzemeler (8 kişilik)

10 su bardağı su

1,5 su bardağı yeşil mercimek

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy soğan

1 çorba kaşığı domates salçası

nane

sarımsaklı yoğurt




Hamur için:

2 su bardağı un

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1/2 çay bardağı su

tuz



Yapılışı:

Kuru soğanı ince ince doğrayıp, önceden düdüklüye koyduğunuz yağda pembeleştirin.
Salça koyup kavurun. 10 bardak suyu ve mercimekleri ekleyip, düdüklüde 10 dakika pişirin.
Mercimekler pişerken, un, yağ, tuz ve suyla yumuşak bir hamur elde edin.
Açtığınız hamuru kare kare kesin. Kesilen hamurun yarısını kaynayan çorbanın içine atın ve pişirin.
Teflon tavada 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ısıtın, kalan hamurları ekleyerek karıştıra karıştıra kızartın.
Çorbanın üzerine nane serpin. Çorbayı tabağa aldıktan sonra kızartılmış hamur ve sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder