3 Nisan 2013 Çarşamba

BİBERİYELİ KUZU BUDU


Malzemeler:
1 Adet kuzu budu

1 Tatlı kaşığı biberiye

1 Adet soğan

1 Kahve fincanı mısırözü yağı

1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi

3 Adet haşlanmış havuç

Tuz, karabiber


Bağlamak için : Pamuk ipliği

Sosu için :

1 Kahve fincanı mısırözü yağı

3 Diş sarmısak

1 Çorba kaşığı salça

1 Kahve fincanı sirke

1 Çay bardağı su

Yeterince tuz ve karabiber


Yapılışı:
Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın.Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün.

Etin üzerine bıçakla çeltikler atın. Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın. İple her yerinden sıkıca bağlayın.

Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın.Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın.

Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın.Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın.

Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.

Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun.Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın
.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder