İçindekiler
Tabanı için
10 adet
tuzsuz etimek
2 su bardağı su
15 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi
için
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik
1 paket
vanilya
Üstü
için
2 su bardağı süt
2 paket krem şanti
hindistan
cevizi
Hazırlanışı
Etimekler kare veya
dikdörten bir tepsiye dizilir.
Şeker ve su koyu kıvam alana kadar
kaynatılır. Şerbet etimeklerin üzerine dökülüp ağzı bir kapakla kapatılıp
şerbeti çekmesi sağlanır.
Bu sırada bir tencerede süt, vanilya ve irmik
sürekli karıştırılarak muhallebi pişirilip soğutulur.
Pişirilen krema
etimeklerin üzerine dökülüp düzelitilir.
Soğuk süt ile krem şantiler
çırpılır. Muhallebinin üzerine kremşanti yayılır.
Servis yapılmadan önce
bzdolabında iyice soğutulur.
Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder