Materials:
* For
Pudding:
* 1 liter
milk
* 1 cup flour
* 1 cup tozşeker
* According to the desire to give flavor
gum drops of vanilla or part 3-4
* 1 package cream or milk
kremşanti
* Kadayıf for:
* 250gr. kadayıf
* Half or 1 cup medium-fine drawn between
the nut
* 2-3 tablespoons
butter
* Half a cup or less
tozşeker
Built in:
1. Already put in a refrigerator Kadayıf
bags, and freeze in freezer bags and crumbling to pieces in the butter. A large
knife as an alternative to coast on the board.
2. In a large skillet melt the butter then.
Transfer into the middle area in fire Kadayıf until brown stirring constantly to
boiling.
3. The color of your roasted hazelnuts did
not return after starting kadayıf, if the latest add a little more roasted
kavurun.
4. After 1 minute more scorching extra
Tozşekeri whether the bottom of the cooker off.
5. To prevent hot pans will be the next to
a steel bowl or another large bowl and let cool to get
to.
6. Meanwhile, cook the custard the medium
in a deep saucepan in dribs and drabs is mixed with flour and milk tozşekeri
wire beater until further stirring koyulaşana whether cooked in the middle to
fire.
7. From fire and add a little chill 4-5
minutes after the mixer kremşantiyi fluttering.
8. After a rough first chill of rectangular
glass custard thoroughly roasted hazelnut Pour half of kadayif. Scrub gently
poured the entire custard.
9. And dredge thoroughly in the
refrigerator kadayıfıda remaining slice serve after
cooling.
Note: Kadayıf and custard while hot and
crisp features softened and meet kadayıf heat will be
lost.
Malzemeler:
* Muhallebisi
için:
* 1 litre süt
* 1 su bardağı
un
* 1 su bardağı
tozşeker
* arzuya göre aroma vermek için vanilya
veya 3-4 parça damla sakızı
* 1 paket kremşanti veya süt
kreması
* Kadayıfı için:
* 250gr. kadayıf
* yarım veya 1 su bardağı arası orta ince
çekilmiş fındık
* 2-3 yemek kaşığı
tereyağı
* yarım su bardağı veya daha az
tozşeker
Yapılışı:
1. Kadayıfı önceden bir buzdolabı
poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın.
Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üzerinde
kıyın.
2. Büyük bir tavada tereyağını eritin.
Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak
kavurun.
3. Fındıklarınız kavrulmamışsa
kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz
daha kavurun.
4. Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar
daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.
5. Tava kızgın olacağından yanmasını
önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya
bırakın.
6. Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy
derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt
ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte
pişirin.
7. Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra
kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın.
8. Muhallebi iyice ılındıktan sonra
dikdörtgen cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün.
Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin.
9. Kalan kadayıfıda üzerine serpip
buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis
yapın.
Not: Kadayıf ve muhallebiyi sıcakken
buluşturursanız sıcaktan kadayıflar yumuşayıp kıtır özelliğini
yitirecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder