10 Ekim 2012 Çarşamba

KITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ


Materials:



* For Pudding:


* 1 liter milk



* 1 cup flour


* 1 cup tozşeker


* According to the desire to give flavor gum drops of vanilla or part 3-4


* 1 package cream or milk kremşanti


* Kadayıf for:


* 250gr. kadayıf


* Half or 1 cup medium-fine drawn between the nut


* 2-3 tablespoons butter


* Half a cup or less tozşeker




Built in:



1. Already put in a refrigerator Kadayıf bags, and freeze in freezer bags and crumbling to pieces in the butter. A large knife as an alternative to coast on the board.


2. In a large skillet melt the butter then. Transfer into the middle area in fire Kadayıf until brown stirring constantly to boiling.


3. The color of your roasted hazelnuts did not return after starting kadayıf, if the latest add a little more roasted kavurun.


4. After 1 minute more scorching extra Tozşekeri whether the bottom of the cooker off.


5. To prevent hot pans will be the next to a steel bowl or another large bowl and let cool to get to.


6. Meanwhile, cook the custard the medium in a deep saucepan in dribs and drabs is mixed with flour and milk tozşekeri wire beater until further stirring koyulaşana whether cooked in the middle to fire.


7. From fire and add a little chill 4-5 minutes after the mixer kremşantiyi fluttering.


8. After a rough first chill of rectangular glass custard thoroughly roasted hazelnut Pour half of kadayif. Scrub gently poured the entire custard.


9. And dredge thoroughly in the refrigerator kadayıfıda remaining slice serve after cooling.



Note: Kadayıf and custard while hot and crisp features softened and meet kadayıf heat will be lost.



Malzemeler:



* Muhallebisi için:


* 1 litre süt


* 1 su bardağı un


* 1 su bardağı tozşeker


* arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı


* 1 paket kremşanti veya süt kreması


* Kadayıfı için:


* 250gr. kadayıf


* yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık


* 2-3 yemek kaşığı tereyağı


* yarım su bardağı veya daha az tozşeker



Yapılışı:



1. Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın. Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üzerinde kıyın.


2. Büyük bir tavada tereyağını eritin. Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.


3. Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun.


4. Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın.


5. Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın.


6. Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.


7. Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın.


8. Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün. Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin.


9. Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.



Not: Kadayıf ve muhallebiyi sıcakken buluşturursanız sıcaktan kadayıflar yumuşayıp kıtır özelliğini yitirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder