27 Mart 2013 Çarşamba

FINDIKLI KURABİYE


1-TARİF
1 PAKET SANAYAĞI
2 YUMURTA SARISI(BİRİ İÇİNE BİRİ YÜZÜNE)
BİR SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
BİR DİLİM LİMON
ALABİLDİĞİ KADAR UN

ÜZERİ İÇİN:ÇEKİLMİŞ FINDIK .YUMURTA SARSININ BİRİ

YAPIMI:
KABARTMA TOZUNA LİMONU SIK.SANA,PUDRA ŞEKERİ VE ALABİLDİĞİ KADAR UNLA HAMURU YOĞUR.CWVİZDEN BÜYÜK PARÇLAR AL .YUMURTASARISI VE FINDIĞA BATIRARAK YAĞLANMIŞ TEPSİYE KOY.PEMBELEŞİNCEYE KADAR FIRINDA PİŞİR.
SOĞUYUNCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERP.

2-TARİF


Fındıklı Kurabiye
malzemeler

*1 paket margarin (yumuşatılmış)
*1,2 su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı fındık (ince çekilmiş)
*4 su bardağı un

yapılışı

*margarin, pudra şekeri ve 1 bardak un iyice yoğurulur.sonra birer bardak un eklenir ve yoğurmaya devam edilir.4 bardak un bu şekilde sırayla eklenir. ( hepsi birden katıldığında hamur çok sert oluyor)

*en son fındık eklenerek, cevizden küçük parçalar yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

*200 cc ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

*soğuyunca üzerine bol pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder