28 Mart 2013 Perşembe

KETE

Kete Tarifi
Kete Hazırlanışı
Tavada tereyağını eritin,unu içine atıp yemek kaşığıyla devamlı karıştırarak unu pembeleşene kadar kavurun. Soğuması için kenarda bekletin. ılık sütün içine yaş maya ve şeker koyun, eriyene kadar karıştırıp yoğurma kabına dökün.Yavaş yavaş un ilave edin. yumuşak bir hamur yapın. Üstünü ıslak bezle örtüp 30 dk. hamurun kabarması için bekletin. Kabaran hamurdan 10 eşit beze yapıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Bezeleri tereyağı sürüp içlerine birer yemek kaşığı kavrulmuş undan koyun. Yufkaları incecik sıkıştırarak rulo yapın. Ruloyu kendi etrafında döndürecek ucunu ortasına sıkıştırın. Üstünden hafifçe hamuru bastırın. Yağlanmış tepsiye dizip 20 dk. bekletin. Üstüne yumurta sarısı sürüp 175 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder