28 Mart 2013 Perşembe

PİŞİ


malzemeler:
2 yemek kasığı yoğurt
2 yemek kasığı sıvıyağ
2 yumurta
3/4 su bardağı su
1/2 paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:Tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin.Merdane ile acıp bardakla kesin yada benim yaptığım gibi kalın seritler kesin , şeritlerden baklava dilimi şeklinde verev parçalar kesip, kızgın yağda pembeleşinceye dek pişirin.
Peynir,reçel,marmelat ile servis yapabilirsiniz .
Not:Yoğurt ve kabartma tozu kullanıldığı için hiç yağ çekmiyor... gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder