26 Mart 2013 Salı

SANA PASTASI


1-TARİF

2 SANA YAĞI
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU

YAPIMI:
UNLA SANAYAĞINI ELİNDE İYİCE OVALA.YUMURTA,ŞEKER VE KABARTMA TOZUNU KOY.HEPSİNİ BİRLİKTE YOĞUR.KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLACAK.HAMURDAN KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALAR KOPAR.ELİNLE YUVARLA.TEPSİEY DİZ.ÜZERİEN YUMURTA SÜR.TEPSİYE DİZ.PEMEBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİR.

          2.TARİF:

  CEVİZLİ SANA PASTASI
  • MALZEMELER
  • 2 paket 250gr lık margarin
  • 3 yumurta
  • 1.5 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı toz şeker
  • aldığı kadar un
  • 1 su bardağı ceviz(dövülmüş)
  • yapılışı
  • önce bir miktar unu derin bir kaba koyun.bir bıçak yardımıyla margarinleri unun içine kıyın.ellerinizle unla yağı iyice birbirine yedirin.öyle bir hale getirinki bulgur gibi olsun.
  • daha sonra bu karışımın ortasını havuz gibi açın.toz şekeri koyun üzerine yumurtayı kırın.karbonatı ilave edin.üçünü birbirine iyice yedirin ve karışımıda ekleyerek bir hamur yapın.
  • düz bir zemine un serpin.hamuru 1cm kalınlığında açın.bir bardak veya kalıpla kesin.yağlanmış fırın tepsisine dizin.üzerine yumurta sürün ve dövülmüş ceviz serpin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızartıp çıkarın.
  • afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder