28 Mart 2013 Perşembe

KAKAOLU KEK

 

Malzeme: Kek İçin: 4 yumurta + 1 yumurta sarısı 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket kakao - 1 su bardağı süt Sosu İçin: 125 gr. tereyağ veya margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 yumurta sarısı 1 paket kakao - 2 yumurta akı Yapılışı: Bu kez tarifi aşama aşama yazacağım.Evet bu kekte 6 yumurta var. Bol proteinli bir kek. 1. Önce iki yumurta akı bir kaba, bir yumurta sarısı başka bir kaba ayrılır. Kalan bir yumurta sarısı ve 4 yumurta ise bir bardak şekerle iyice çırpılır. 2. Un, kakao ve kabartma tozu eklenerek iyice karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülür. (27x27 kare borcam kullandım) 3. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirilir. Kürdan konrolü yapılarak pişmişse fırından çıkartılır. 4. Fırından çıkar-çıkmaz üzerine bir su bardağı soğuk süt kaşıkla kekin her tarafı ıslanacak şekilde dökülür. 5. Kek fırındayken; sos hazırlanır. Bir kapta benmari usulü tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı ve kakao çırpma teli ile ara ara karıştırılarak pişirilir. 6. İki yumurta akı bir fiske tuz ile köpürünceye kadar çırpılır. 6. İki yumurta akı bir fiske tuz ile köpürünceye kadar çırpılır. 7. Pişen sosun ilk sıcaklığı geçince yumurta akı yavaş eklenerek ve bir taraftan çırparak sosa eklenir. 8. Sos kekin üzerine yayılır ve soğumaya bırakılır. Buzdolabında muhafaza edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder