29 Mart 2013 Cuma

KUŞKONMAZ YEMEKLERİ

Kuşkonmaz

100 g kuşkonmaz sadece 14 kalori içerdiğinden, perhiz için ideal bir gıda sayılmaktadır. C vitamini ve potasyum bakımından zengin olan kuşkonmaz ayrıca vücuttan su atıcı bir etki de yapar.

Yeşil, mor ya da beyaz kuşkonmaz sağlık demektir. İçinde bol bulunan C, E, B1, b2 vitaminleri, folik asit (kan için), fosfor, kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi mineraller sağlık açısından son derece yararlıdır.

20 Gr Sana Klasik
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı karabiber
0,5 Adet limon
1 Kg. Kuşkonmaz
3 Adet yumurta

Kuş konmazlar parmak uzunluğunda kesilip güzelce yıkanır. Kaynayan suya tuz ve limon atılır, kuşkonmazlar yumuşayana kadar pişirilir. Tavada yağı ısıttıktan sonra kuş konmazlar biraz kavrulur, üzerine yumurta kırılır karıştırılır.

HAŞLANMIŞ KUŞKONMAZ

Kuşkonmazları yıkayarak soyun, alt uçlarını kesin. Daha sonra boyuna ve ortadan keserek küçültün. Buhar tenceresinde susuz olarak haşlayınız, bir servis tabağına yan yana diziniz. Limon, tuz ve zeytinyağından oluşan sosu üzerine dökerek servis yapınız. 

SOTE KUŞKONMAZ

1kilo kuşkonmaz (2 bağ)
3 çorba kaşığı tepeleme yağ

1) Kuşkonmazları teker teker alıp 2 santim çiçekli kısmına dokunmadan kabak soyar gibi güvecin üzerine dikkatlice soyunuz. Bol suya atıp kırmadan 3 defa yıkayınız.
2) Sonra baş taraflarını aynı yönde ve aynı hizada olmak üzere ovucunuzun içinde bir demet yapınız. Sıktıktan sonra sicimle 2-3 yerinden parçalamadan bağlayınız. Dip taraflarını 2 santim kesiniz.
3) Bol kaynar tuzlu suya, bağladığınız kuşkonmazları atıp ilk taze olduğu zaman 8-10 dakika, sonraları ise 12-15 dakika haşlayınız.
4) Üzerine temiz bir bez kapatınız. Yalnız devamlı sapını hafif sıkarak pişip pişmediğini kontrol ediniz. Sicimlerinden bir çatalla tutup, kuşkonmazları kırmadan çıkarınız.
5) Sicimlerini çıkardığınız kuşkonmazların 6 santimlik baş kısımlarını kesip sıcakken tereyağı içinde çeviriniz. Bir servis tabağına koyup servis yapınız.

Not: Kuşkonmazın artan kısımlarını atmayınız ayrıca servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder