28 Mart 2013 Perşembe

İÇLİ KETE

MALZEMELER:
yarim kilo süt
1 yumurta
1 cay bardagi siviyag
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 paket yasmaya
aldigi kadar un
Ara malzemesi (Hamura sürmek icin)
250 gr tereyag
1 cay bardagai siviyag
IC MALZEMESI:
yarim cay bardagi siviyag
1 tatli kasigi seker
aldigi kadar un
YAPILISI:
1. mayayi ilik sütte eritip diger malzemeleri de katarak kulak memesi yumasakliginda bir hamur elde edene kadar yoguralim ve hamuru beklemeye alin.
2.Ara malzemesi icin bir tavada tereyagi eritelim iyice eridikten sonra siviyaginida katip sogumaya alalim.
3.Ic malzemesine gecelim simdi sivaygi isindiktan sonra unuda ekleyip un helvasi kavurur gibi unu sararana kadar kavuralim sona dogru sekeride atip kenara cekin.
4. ee artik hamurumuz eksimistir hamuru alti esit parcaya bölelim ve oklavayla acalim ilk üc tanesini actiktan sonra ilk yufkayi koyup iyice sogumus olan üstüste tereyagiyla yaglayalim sonra ikinciyi sonra 3 bu sekilde tamamladiktan sonra enli bir rula seklinde hamurumuzu kapatalim ve kare sekilde keselim.kesim icide bittikten sonra kestigimiz parcalari oklavayla biraz daha inceltip icini koyduktan sonra hamuru kapatit kapanan yeri altta gelecek sekilde tepsiye dizelim .
5.Kalan 3 hamuruda bu islemle bitirdikten sonra üzerine yumurta sarisi sürüp catal batirarak sekil verdikten sonra önceden isitilmis 200 dc firinda alti üstü kizarana kadar pisirelim. iste bu kadar acma ketelerimiz hazir .
AFIYET OLSUN .




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder