26 Mart 2013 Salı

HURMA TATLISI

 

1- TARİF
1 PAKET SANAYAĞI ERİMİŞ
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
BİR YUMURTA
TUZ
BİR ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 DİLİM LİMON
ALDIĞI KADAR UN
İÇİNE İSTEDİĞİN BİR MALZEME :FINDIK ,CEVİZ ,BADEM

YAPIMI:TUZ ,SU,UN VE  BİR ÇAY KAŞIĞI KARBONATA BİR DİLİM LİMONU SIK .HAMURU YOĞUR.CEVİZDEN BÜYÜK PARÇALAR AL.ELİNLE ŞEKİL VER TEPSİYE DİZ.FIRINDA PİŞİR.

ŞERBETİ:2 SU BARDAĞI ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
BİRKAÇ DAMLA  LİMON SUYU

ŞEREBTİ İÇİN TÜM MALZEMELERİ KAYNAT.ILIT.FIRINDAN ÇIKAN TATLILAR SICAKKEN ÜZERİNE DÖK.

 

2-TARİFalzemeler
•    5 su bardağı un
•    1 su bardağı zeytinyağı
•    2 su bardağı süt
•    1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
•    2 su bardağı toz şeker
•    4 su bardağı su
•    1/2 limon suyu
Yapılışı
1.    Süt ile zeytinyağını çırpın.
2.    Un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
3.    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle şekil verin.
4.    Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, 180 C’ye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
5.    Şerbeti için tüm malzemeyi kaynatıp ılınmaya bırakın.
6.    Fırından çıkardığınız tatlıları sıcakken ılık şerbetin içinde bekletin.
7.    Soğuyunca servis tabağına alıp üzerlerine file fındık serpin.

Afiyet olsun.
Notlar:
•    Hurma tatlısını hazırlarken damak zevkinize göre hamurun içine file fındık yada file badem ilave edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder