6 Temmuz 2012 Cuma

ANNEANNE KURABİYESİ

1
250 GRAM MARGARİN,
1SU BARDAĞI YOĞURT,
1 SU BARDAĞI KABARTMA TOZU,
2 YUMURTA ALDIĞI KADAR UN
Yumurtaları,yağ ve şekeri çırpalım. Un dışındaki diğer malzemeleri de ilave edip çırpmaya devam edelim.

Meşhur kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğuralım.
20-30 dk. dinlendirelim.

Cevizden biraz büyük parçalar koparalım elimizde yuvarlayalım.
Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıraladığımız kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp bolca şeker serpelim.

180 dereceye ayarlanıp önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder