6 Temmuz 2012 Cuma

BULGURLU KÖFTE



3YEMEK KAŞIĞI MARGARİN,
1/2 KIYMA,
1 ADET SOĞAN,
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA,
2 ADET DOMATES,
PUL BİBER,
1/2 DEMET MAYDANOZ,
1/5 SU BARDAĞI ET SUYU,
TUZ KARABİBER.

Bir kapta bulgur, salça ve baharatları iyice karıştırın.
Elinizle bulgurları ovalayıp ardından rendelenmiş soğanı ekleyin.
Biraz yoğurduktan sonra kıymayı da ekleyip güzelce yoğurun.
Karışım macun haline gelince fındık büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlayın.
Daha sonra her birini iki parmak arasında bastırarak şekil verin.
Bu işlem bittikten sonra yemeği pişireceğiniz tencereye margarini koyun.
Eridikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
Üzerine 3 su bardağı su koyun ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
Köfteleri içine dökün ve 10 dakika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder