6 Temmuz 2012 Cuma

YUVALAMA


Yapılışı:500 gram ince bulgur,
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı irmik,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,tuz
3 adet domates,
sarımsak,
1 çay bardağı yağ,
1 yemek kaşığı nar ekşisi,
maydanoz karışık baharat

1,5 litre su bardağı suyu kaynat,tuz ve limon suyu ekle bulgur ve irmiği 20dakika sıcak suda beklet,tuz.biber salçası kimyonu ilave et,yumurta ve unu koy,yoğur ,misket büyüklüğünde köfte yap.Ortasını baş parmağınla bastır.Köfteleri haşla.Domateslerin kabuklarını soy,sarımsakları ekle,yağda kavur,domatesler pişince nar ekşisini ekle.Köftelere dök sıcak servis yap.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder