6 Temmuz 2012 Cuma

MAHLEPLİ POĞAÇA


MALZEMELER
  • Bir paket yaş maya
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI
Un kaba alınır ortası açılarak sırayla bütün malzemeler karıştırılır. Yumuşak hamur elde edilince küçük parçalar halinde koparılarak poğoça kıvamında katlanarak şekil verilerek sanki içi dolu havası verilir. Üzerine arzuya göre yumurta sarısı veya sıvı yağ sürülüp 180 derecelik fırına verilip üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Arzu edilirse hamur dinlendirilerek te yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder