1 SU BARDAĞI YOĞURT,
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ,
YARIM PAKET SANAYAĞ,
1 PAKET KABARTMA TOZU,
ALDIĞI KADAR UN
PUDRA ŞEKERİ
İÇ HARCI:
2 ADET ELMA,TARÇIN, 1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
YOĞURT, SIVI YAĞ YARIM PAKET SANAYAĞ ,1 PAKET KABARTMA TOZUYLA UNU EKLEYİP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA YOĞURUYORUZ.20-30 DAKİKA ÜSTÜNÜ ÖRTÜP DİNLENDİRİYORUZ.
ELMALARI RENDELEYİP TAVADA ŞEKERLE BİRLİKDE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİP CEVİZİ VE TARÇINI KATIYORUZ.
HAMURDAN BEZE YAPIP AÇIYORUZ.İÇİNE BİR KAŞIK HARÇ KOYUP BİTENE KADAR DEVAM EDİYORUZ.FIRIN TEPSİSİNİ YAĞLAYIP AY ŞEKLİ VERDİĞİMİZ KURABİYLERİMİZİ TEPSİYE DİZİYORUZ.PİŞİNCE ÜSTÜNE PUDRA ŞEKERİ SERPİYORUZ.
BAŞKA TARİF AY KURABİYESİ
Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder