12 Aralık 2012 Çarşamba

ANKARA TAVA

 
Malzemeler

250 gram et (nuar ya da kemikli et)

1 su bardağı pirinç

2 adet büyük domates

2 diş sarımsak

2 adet arpacık soğan

2 su bardağı su

Defne Yaprağı

Tane karabiber

sıvıyağ


Hazırlanışı

Et, soğan, defne yaprağı ve karabiberler 2 su bardağı su ile düdüklü tencerede 25 dakika haşlanır.
Bu arada pirinç sıcak su ile ıslatılır.
Domatesler rendelenip ezilen sarımsakla karıştırılır.
Haşlanan et liflerine ayrılır.
Yapışmaz bir tavaya ya da tavaya sıvı yağ konulup kızdırılıp altı kapatılır.
Etler yağa konulur.
Üzerine sarımsaklı domates rendesi dökülür.
En üste de pirinçler konulur.
Etin haşlama suyundan bir bardak konulduktan sonra tavanın üstü kapatılarak suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir.
Pişen pilavı ters çevirmek suretiyele tabağa aktararak servise hazır hale getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder