31 Aralık 2012 Pazartesi

HİNDİ DOLMASI YAPIMI

1 bütün hindi (dolapta 1 gün bekletin)
-1 adet kuru soğan
-1 adet defne yaprağı
-Tuz, tane karabiber
-Yarım limonun suyu
-1 adet havuç
-1 çorba kaşığı toz şeker veya bir çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı sirke

Pilavı İçin Malzemeler:

-3 su bardağı pirinç
-1 çay bardağı zeytinyağı
-50 gram tereyağı
-2 çorba kaşığı çam fıstığı
-2 çorba kaşığı kuş üzümü
-1 adet kesme şeker
-1 adet ince doğranmış hindi ciğeri
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 tatlı kaşığı yenibahar
- 3 su bardağı su
-1 adet ince kıyılmış kuru soğan
 Hindiyi yıkayın. Ateşte tütsüleyin. Derin bir tencereye koyun. Üzerine çıkacak Hindi Dolmasıkadar su ekleyin. Yarı pişmiş olarak ocaktan indirin. Üzerinin köpüğünü atın. Suyunu süzün. Bir kapta bekletin. İri doğranmış kuru soğan, havuç, defne yaprağı, sirke ve tuzu beklettiğiniz hindiye ilave edip haşlayın. Göğsü yukarıda olacak şekilde yağlanmış tepsiye alın. Tozşeker veya balla limon suyunu karıştırın. Hindinin her tarafına sürün. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında kızartın.
İç Pilavın Yapılışı:
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bir kaç kez yıkayıp nişastasını çıkarın. Tereyağını tencerede kızdırın. Fıstık ve kuş üzümü koyun. Bir kaç kez çevirin. İnce doğranmış kuru soğanı ilave edin. Pembeleşene kadar kavurun. Hindi ciğerini ilave edin. Rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Domatesi ilave edin. Hindi suyuyla 3 su bardağı suyu karıştırıp ekleyin.
Başka bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Pirinci katıp şeffaflaşıncaya kadar kavurun. İlk tenceredeki karışımı da ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Göz göz olana kadar pişirin. Üzerine yağlı kağıt koyun. Tencerenin kapağını kapatın. Çok hafif ateşte 20 dakika dinlendirin. Hindiyle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder