23 Aralık 2012 Pazar

KAHVALTILIKLAR

PATATES ÇANAĞINDA HAVUÇ
 
Malzemeler
  • 7-8 tane haslanmis patates
  • 1 Tatli kasigi biber salcasi
  • 1 Tatli kasigi tuz
  • 1 Tatli kasigi kimyon
  • Birkac dal dereotu
  • 5 Adet havuc
Üzeri icin:
  • 1,5 Su bardagi yogurt
  • 1 Cay kasigi tuz
  • Arzuya göre sarimsak
Yapilisi:
  1. Patatesleri genis bir kabin icine koyup, elinizle iyice ezin.
  2. Ince ince dogranmis dereotunu, tuzu, salcayi ve kimyonu ekleyip güzelce yogurun.
  3. Haviclari soyup rendeleyin ve biraz aycicek yagi koyarak tavada soteleyin.
Hazir olan patates karisimindan cevizden biraz daha büyük parcalar alin ve avcunuzun icinde biraz yuvarlayip canak sekli verin, hazir olan patates canaklarini tepsiye yerlestirin, iclerine sotelediginiz havuctan birer tatli kasigi koyun.patates canaginda havuc
  • Yogurdun icine tuzu ve sarimsagi ekleyip karistirin, hazirladiginiz yogurt karisimindan canaklarin üzerlerine dökün.
  • Arzuya göre kuru nane ve pulbiberle süsleyebilirsiniz.
  • Patates canaklarini servisten birgün önce yapip buzdolabinda bekletebilirsiniz, sadece yogurdunu servis günü ekleyin…..

    HAVUÇLU YOĞURTLU PATATES PASTASI

    havuclu,yogurtlu patates pastasi
    Malzemeler
    • 7-8 tane haslanmis patates
    • 1 Tatli kasigi biber salcasi
    • 1 Tatli kasigi tuz
    • 1 Tatli kasigi kimyon
    • Birkac dal dereotu
    • 5 Adet havuc
    Üzeri icin:
    • 1,5 Su bardagi yogurt
    • 1 Cay kasigi tuz
    • Arzuya göre sarimsak
    Yapilisi:
    1. Patatesleri genis bir kabin icine koyup, elinizle iyice ezin.
    2. Ince ince dogranmis dereotunu, tuzu, salcayi ve kimyonu ekleyip güzelce yogurun.
    3. Haviclari soyup rendeleyin ve biraz aycicek yagi koyarak tavada soteleyin.
    4. Hazir olan patates karisiminin yarisini, baton kaliba veya istediginiz herhengi bir kelepceli kaliba koyup elinizle düzeltin, üzerine sotelediginiz havucu döküp yayin ve patates karisiminin diger yarisinida ekleyip elinizle düzeltin.
    5. Yogurdun icine tuzu ve sarimsagi ekleyip karistirin, patetes pastasinin üzerine yayin.
    6. Arzuya göre kuru nane, pulbiber ve zeytinle süsleyebilirsiniz.


    PATATESLİ YUMURTA
    1. patatesli yumurta
      Malzemeler
      • 5 Adet patates
      • 1/2 Cay bardagi aycicek yagi
      • 1 Dis sarimsak
      • Karabiber
      • Kimyon
      • Tuz
      • 5 Adet yumurta
      Yapilisi:
      1. Pateteslerin kabuklarini soyup küp küp dograyin, Teflon tavaya sivi yagi koyup isitin ardindan patatesleri ekleyin ve kizartin.
      2. Kizaran patateslerin üzerine dövülmüs sarimsagi ve baharatlari ekleyip karistirin.
      3. Yumurtalari patatesin üzerine kirip karistirin ve kisik ateste tavanin kapagi kapali sekilde biraz pisirin.
      4. Patatesli yumurtayi sicak olarak servis yapin.
                        KREM PEYNİRLİ ZAYTİNLİ TARTOLET
    krem peynirli, zeytinli tartolet

    Patates pastasini servisten birgün önce yapip buzdolabinda bekletebilirsiniz, sadece yogurdunu servis günü ekleyin…..
    Malzemeler
    Hamuru icin:
    • 125 gr Margarin (oda sicakliginda)
    • 1 Yumurta
    • 2 Su bardagi un
    • 1 Cay kasigi kabartma tozu
    • 1 Cay kasigi tuz
    Üzeri icin:
    • Krem peynir
    • Zeytin
    Yapilisi:
    1. Hamuru icin olan bütün malzemeleri genis bir yogurma kabinin icerisine koyun ve güzelce yogurun.
    2. Hamuru tezgahin üzerinde merdane yardimiyla acin, cok ince olmasin.
    3. Actiginiz hamuru kalibiniza uygun bir boyutta, benim yaptigim gibi kurabiye kalibi veya cay bardagiyla yuvarlaklar kesin. Kestiginiz hamuru tartolet kaliplarina yerlestirin (ben silikon muffin kaliplarinda yaptim) kabarmamasi icinde üzerine catalla delikler acin.
    4. Tartoletlerinizi daha önceden isitilmis 180° li firinda 20 dakika pembelesene kadar pisirin.
    5. Tartoletler soguduktan sonra, krem peyniri sıkma torbasina doldurup tartoletlerin icine doldurun, üzerini zeytinle süsleyin.
    Krem peynir zamanla tartoletlerin yumusamasina neden oldugu icin, tartoletlere servis yapacaginiz zaman krem peyniri koyun.


        ACILI EZME (ACUKA)
    acili ezme-acuka-
    Malzemeler
    • 2 Adet kirmizi dolmalik biber (uzunlarindanda olabilir)
    • 2 Dis sarimsak
    • 2 Yemek kasigi aci biber salcasi
    • 2 Yemek kasigi domates salcasi
    • 2 Su bardagi iri cekilmis ceviz
    • 1/2 cay bardagi nar eksisi
    • 1/2 cay bardagi zeytinyagi
    • 1/2 Bag ince kiyilmis maydanoz
    • Tuz
    • Baharat: reyhan, kekik, nane (birer cay kasigi)
    Yapilisi:
    1. Kirmizi dolmalik biberlerin icini temizleyip güzelce yikayin ve mutfak robotundan gecirin.
    2. Robottan gecirdiginiz biberler eger sulandiysa süzüp genis bir kaba koyun, üzerine sirasiyla dövülmüs sarimsaklari, salcalari, cevizi, nar eksisini, zeytin yagini, ince kiyilmis maydanozu, tuzu ve son olarak baharatlarida ekleyip malzemeler birbiriyle iyice özlesene kadar karistirin.
    3. Hazir olan biber ezmenizi ister tabakta isterseniz ekmek dilimlerine sürerek servis yapabilirsiniz.
                  
                      KREP ,ÇIZDIRMA,CIZLAK
    krep
    Malzemeler
    • 1/2 lt Süt
    • 1 Su bardagi aycicek yagi
    • 1/2 Su bardagi seker
    • 1 Yumurta
    • 2 Su bardagi + 2 yemek kasigi un
    • 1 Paket kabartma tozu
    Yapilisi:
    1. Krep hamurunu hazirlamak icin önce derin bir kabin icine sütü, aycicek yagini, sekeri, yumurtayi koyun ve 1-2 dk kadar cirpin, ardindan unu ve kabartma tozunu yavas yavas ilave edip tekrar cirpin, boza kivaminda bir hamur olacak.
    2. Teflon tavayi ocaga alin isininca biraz aycicek yagi sürün. Hazirladiginiz krep hamurundan bir kepce alin ve tavaya dökün, alt tarafi pisince üzeri gözenek gözenek oldugu zaman diger tarafini cevirin, iki tarafida pisince krepi servis tabagina alin.
    3. Hazir olan kreplerin üzerine cikolata, bal, recel vs. sürüp servis yapabilirsiniz.
    Not: Arzu ederseniz krep hamuruna seker yerine biraz tuz koyarak ve serviside beyaz peynirle yapabilirsiniz

    WAFFLE
    waffle
    Malzemeler
    • 200 gr Margarin
    • 175 gr Seker (yaklasik 1 su bardagi)
    • 5 Adet yumurta
    • 1 Vanilya sekeri
    • Bir tutam tuz
    • 1 Tatli kasigi limon suyu
    • 350 ml Süt (1/5 su bardagindan biraz fazla)
    • 350 gr Un (3 su bardagi)
    • 1 Paket kabartma tozu
    Yapilisi:
    1. Waffle hamurunu hazirlamak icin genis ve derin bir kabin icine seker ve yumurtalari koyup cirpin, ardindan margarini eritip üzerine ekleyin ve cirpmaya devam edin.
    2. Seker, yumurta ve margarin birbirine iyice karistiktan sonra diger malzemeleride sirasiyla ekleyin ve hepsi birbirine iyice karisina kadar cirpin.
    3. Hazir olan waffle hamurunuzu waffle makinasinda pisirin.
    4. Waffle pistikten sonra üzerine arzu ettiginiz meyve, cikolata, dondurma, recel veya pudra sekeri ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

                        MANTAR DOLMASI
    mantar dolmasi
    • 500 gr Mantar
    • Baharatli labne peyniri (Frischkäse mit kräuter)
    • Dilim kasar peyniri
    Not: Labne peynirinin baharatli olanini bulamayanlar, sadesini alip icerisine ( karabiber, tuz, sarimsak, pulbiber, dereotu, maydonoz vs.) arzu ettiginiz baharatlari koyup kendiniz bir karisim elde edebilirsiniz.
    Yapilisi:
    1. Mantarların üzerini kağıt havlu ile ovarak temizleyin ve saplarını çıkarın.
    2. Mantarlari bir borcama yerlestirin, icine cay kasigiyla birer kasik labne peynirinden koyun.
    3. Mantarlarin üzerine dilim kasar peynirden koyun.
    4. Hazir olan mantar dolmalarini daha önceden isitilmis 200° li firinda üzerleri kizarana kadar pisirin
    5. Sicak sicak servis yapin.
                HUMUS

    Humus
    Malzemeler
    • Yarim kg haslanmis nohut
    • 1 Limonun suyu
    • 1 Dis sarimsak
    • 2 Yemek kasigi tahin
    • 3 Yemek kasigi aycicek yagi
    • 1 Yemek kasigi zeytin yagi
    • 3 Yemek kasigi su
    • 2 Cay kasigi tuz
    • 1 Cay kasigi kimyon
    • Süslemek icin:Maydanoz, salatalik, domates, tursu.
    Yapilisi:
    1. Haslanmis nohutu ve suyu mutfak robotuna koyup püre kivamina gelene kadar cekin.
    2. Limon suyunu, dövülmüs sarimsagi, tahini ve yaglari püre kivamina gelmis nohutlarin üzerine ekleyin, ardindan tuzu ve kimyonuda koyup malzemeler birbirine iyice karisana kadar mutfak robotunda cekin.
    3. Hazir olan humusu genis bir salata tabagina catal yardimiyla düzelterek yayip üzerine biraz zeytin yagi gezdirin. Üzerine domates, salatalik ve tursu koyun, son olarakta maydanozu ince ince dograyip üzerine serpin.
    4. Arzuya göre humusun üzerini süslemek icin, aycicek yaginda biraz badem veya ceviz kavurun ocaktan almaya yakin bir tutam kirmizi tozbiber serpip humusun üzerine dökün.
    Not:Bu tariften yaklasik 3-4 tabak humus cikiyor, isterseniz kücük buzluk posetlerine koyup, buzlukta saklayabilirsiniz.
                               HAVUÇLU PATATSE SALATASI

    Havuclu patates salatasi
    Malzemeler
    Tabani icin:
    • 5 tane haslanmis patates
    • 1 Tatli kasigi biber salcasi
    • 1 Tatli kasigi tuz
    • 1 Tatli kasigi kimyon
    Üzeri icin:
    • 5 Tane rendelenmis havuc
    • 1,5 Su bardagi yogurt
    • 1 Cay kasigi tuz
    • Arzuya göre sarimsak
    Yapilisi:
    Tabani icin:
    1. Patatesleri genis bir kabin icine koyup, elinizle iyice ezin.
    2. Tuzu, salcayi ve kimyonu ekleyip güzelce yogurun.
    3. Hazir olan patates karisimini, büyük bir tabaga koyup elinizle düzeltip yuvarlak pasta sekli verin.
    4. Arzuya göre patates karisimini borcamada koyabilirsiniz.
    Üzeri icin:
    1. Daha önceden rendelemis oldugunuz havuclari biraz aycicek yagi koyarak tavada soteleyin.
    2. Sotelemis oldugunuz havucu patetesin üzerine esit sekilde yayin.
    3. Yogurdun icine tuzu ve sarimsagi koyup karistirin ve havucun üzerine yayin.
    4. Arzuya göre kuru nane, pulbiber, tursu ve zeytinle süsleyebilirsiniz.
    5. Salatanizi pasta gibi ücgen seklinde kesip servis yapin.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder