27 Aralık 2012 Perşembe

CİLT BAKIMI

Güzel bir cilde sahip olabilmek her bayanın ideal istekleri arasında yer alıyor. Güzel bir cilde sahip olabilmek için uygulayabileceğiniz bir çok etkili yöntem vardır. Cildinizi güzelleştirmek ve kozmetik ürünlere dahi ihtiyaç duymadan güzel bir cilde sahip olmak için uygulayacağınız önemli bitkisel yöntemleri sizler için araştırdık. Bu yazımızdaki doğal yöntemlerden yardım alarak cildinize fazla para harcamadan güzel bir görünüm kazandırabileceksiniz
Güzel bir cilde sahip olabilmek için meyvelerden yardım alabilirsiniz. Aynı zamanda kahvaltıların vazgeçilmez besinlerinden bir tanesi olan yumurtada cilt bakımında olumlu sonuçlar sağlıyor. Gözeneklerin kapanmasında etki sağlayan yumurta güzel bir cilde sahip olmak isteyen bayanların bir numaralı tercihleri arasında yer alıyor.

Kivi : Cilde yumuşaklık kazandıran kivi aynı zamanda C vitamini açısından da oldukça önemlidir. Kiviyi ezip püre haline getirdikten sonra cildinize sürerseniz cildinize yumuşaklık kazandırabilirsiniz.
Muz : Cildinizin kuruması gibi bir problem yaşıyorsanız muz, yoğurt ve yumurta akını birbirine karıştırdıktan sonra cildinize sürüp 15 dakika kadar bekletin. Bu cildinizin kuruluğunu tamamen ortadan kaldıracaktır.
Yumurta : Yumurtanın cilt sağlığı açısından önemli faydaları olduğunu yazımızda başlarken belirtmiştik. Yumurtanın özellikle sarısı cilt sağlığı açısından önemli faydalar sağlıyor. Yumurta sarısını cildinize sürüp 15 dakika bekletirseniz gözeneklerin kapanmasını sağlar.
Salatalık : Cilt bakımında en çok yardım aldığımız sebzelerden bir tanesi olan salatalık cilt bakımının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle yorgunluk ve stresten dolayı oluşan göz altı torbalarının tedavisinde fayda sağlayan salatalık cilt bakımının eşsiz yardımcısı. Göz altı torbaları için salatalığı dilimleyerek göz çevrenize katıp bir süre bekletiyorsunuz. Bu kısa süre içerisinde göz altı torbalarından kurtulmanıza yardımcı olacaktır.Cilt çatlaklarına karşı korunmak ve yumuşak bir cilde sahip olabilmek için nemlendiricilerin büyük önemi vardır. Cildinizi doğru ve düzenli bir şekilde nemlendirerek cilt çatlaklarından ve cilt kuruması gibi sık görülen cilt problemlerinden korunabilirsiniz. Nemlendiricileri kullanmadan önce nemlendiricilerin nasıl kullanıldığıyla ilgili bilgileri öğrenmeniz, etkili sonuçlar alabilmeniz açısından büyük önem taşıyor. Nemlendiricilerin nasıl kullanılmaı gerektiğiyle alakalı bilgileri sosyalmekan.net kullanıcılarımız için araştırdık. Hadi hep birlikte nemlendiricilerin nasıl kullanılması gerektiğini öğrenelim!

İyice temizlenen ve tonikle silinen cilde nemlendirici uygulayın. Cilt hafif nemliyken, kreminizi sürerseniz daha faydalı olur. Nemlendirici cildi makyaj malzemelerine karşı korurken, bir yandan da makyaj için düzgün bir zemin hazırlar. Daha sonra makyajın temizlenmesini de kolaylaştırır.Nemlendiricilerin bazılarında SPF (güneş koruma faktörü) bulunur. Ama nemlendiricinizde SPF yoksa, üzerine mutlaka güneşyen koruyucu bir krem de sürün.Yüzünüze nemlendirici uygularken, boynunuzu da unutmayın.
Yağlı ve sivilceli ciltlerde nemlendirici
Yağlı ciltlerin de neme ihtiyacı vardır. Bu tip ciltlere yağsız (oil-free) ya da yağ oranı çok düşük hafif nemlendiriciler önerilir. Yağ oranını dengeleyen (oil-kontrol) ürünler de idealdir. Bu ürünlerin içinde pudra, kil veya polimer gibi maddeler bulunur. Bu maddeler cildi kurutmadan, üzerindeki fazla yağı emerler.
Özellikle akneli ciltler için üretilen ürünlerde “non comedogenic” veya “non acnegenic” ifadesi yer alır. Bu ifadeler, ürünün siyah nokta veya sivilcelere yol açmayacağını belirtir.
Kuru cilt
Kuru ciltler nemlendiriciden vazgeçemezler. Özellikle hayvansal ya da bitkisel yağlar içeren, mineral veya kolajen benzeri nemlendiriciler kuru ciltleri çok rahatlatırlar.
Gece kremleri
Gece kremleri, ciltte gece boyunca kalır. Vücut dinlenirken, kremler de ciltteki kuruluk ve bozukluğu, güneş ve rüzgarın neden olduğu hasarları onarır. Bileşimlerinde mineral yağlar, bitkisel yağlar veya vazelin kullanılır. Bazı gece kremlerine vitaminler de ilave edilir.
Kuru ciltler için olan gece kremleri daha yağlıdır, yağlı ciltler ise kendi cilt tipleri için olan kremleri kullanmalıdırlar.
Sürülen gece kremlerinin, cilt tarafından hemen emilmemesi daha iyidir. Böylece cilt üzerinde uzun süre kalan krem tabakası, yüzeydeki nem kaybını önler ve suyun alttaki dokulara nüfuz etmesini sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder