19 Aralık 2012 Çarşamba

PAÇA ÇORBASI

 
MALZEMELER
  • Kemikli et(istediğiniz kadar)
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un.2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 limon suyu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz,pulbiber,sirke,sarımsak
YAPILIŞI
  • Kemikli eti iyice haşlayıp didikliyoruz.(Ben akşamdan haşlayıp dolapta bekletiyorum,böylece yağı üzerinde tabaka halinde donuyor onu alıyorum çok yağlı olmasın diye.)
  • Eti kendi suyuna salıp kaynatıyoruz.
  • Un,yumurta sarısı,yoğurt ve limonu iyice çırpıp terbiye hazırlıyoruz,kaynamakta olan çorbaya karıştırarak ilave ediyoruz.
  • Tuzunu da ekleyip işlemi bitiriyoruz.
  • İsteyen sirke ve sarımsak karışımı ilave ederek içebilir daha güzel oluyor.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder