5 Aralık 2012 Çarşamba

BELEN TAVASI

8 kişilik

Hazırlama süresi 15 dakika

Pişirme süresi 90 dakika

Malzeme listesi

1 kg. kuzu kuşbaşı et

6 adet orta boy domates

6 adet yeşil çarliston biber

8 diş sarmısak

1 yemek kaşığı margarin

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı biber

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


Öncelikle tencereye margarin ve kuşbaşı etleri aktarıp, etler suyunu bırakıp çekene kadar, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar kavurun.

Bir taraftan da halka şeklinde doğranmış yeşil biberleri de ete ilave edip, kavurmaya devam edin.

İçine küp şeklinde doğranmış domatesleri, iri doğranmış sarmısakları, kırmızı biber, kekik ve tuz ekleyip karıştırın.

Etler iyice yumuşayıp, yenebilecek hale geldiğinde yemeği ocaktan alın ve sıcak olarak servise sunun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder