18 Aralık 2012 Salı

HAMSİ KUŞU


HAMSİ KUŞU
İstenilen miktarda hamsiyi temizleyin, kılçıklarını ayıklayın.2 adet hamsiyi alın ,önce; 1 çay kaşığı tuzla çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp hamsileri –iç kısımları birbirine bakacak şekilde- yapıştırın.Yapışmaz tavada ½ çay bardağı sıvıyağda kızartıp sıcak servis yapın.Yanına bol yeşillikli salata.Afiyet olsun...
 
Başka yapılışı:
Hamsi Kuşu

Malzemeler
İstediğin kadar hamsi
1 corba kasigi zeytinyagi
2 corba kasigi misir unu
Ic malzemesi:
1 orta boy domates
1 aci yesil biber
10 dal maydanoz
Karabiber, kirmizibiber
Yapilisi
1) Hamsilerin kilciklarini cikarin. Ic malzemelerini ince ince kiyip karistirin. Hazirladiginiz ic harcini hamsilere doldurun.
2) Iki hamsiyi karinlarindan birbirine misir unuyla yapistirin. Hamsileri misir ununa bulayin. Hamsiler ayrilmayacak kadar birbirine yapistiktan sonra zeytinyaginda kizartin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder