Malzemeler 4 - 5 adet patates
3 - 4 kaşık
sarımsak
½ bardak konserve bezelye
3 - 4 adet sosis
2 - 3 kaşık sıvı
yağ
Karabiber, tuz, nane
Yapılışı
Patatesler haşlanarak rendelenir. Tuz ve kara biber
eklenir. Cam tepsiye patatesler bastırılarak döşenir. Üzeri iyice düzeltilir.
Havuç rendelenir. Sıvı yağda yumuşayana kadar çevrilerek kavrulur. Tuz eklenerek
soğumaya bırakılır. Sosisler tepsiye dizilerek, aralarında kalan boşluklara
bezelyeler serpiştirilip, üzerine kaşık yardımı ile bastırılır. Üzeri iyice
düzeltilerek üzerine bir kaşık yardımı ile mayonez yayılır. Üstüne sarımsaklı
yoğurt yayılır. Nane ve maydanoz yaprakları ile süslenerek buzdolabında bir kaç
saat bekletilip, dilimleyerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder