14 Aralık 2012 Cuma

KREMALI DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ

Malzemeler:
500 ml süt
* 1 parça damla sakızı
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1/2 su bardağı şeker
* 1/2 su bardağı krema

Hazırlanışı:Krema dışındaki tüm malzmeler bir tencereye konur,kısık ateşde mikser ile karıştırılarak pişirilir.Kıvam alan muhallebinin altı kapatılır,krem ailave deilir.Krema ile karıştırılır,kaselere konur.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konur dondurma ,ceviz veya fıstıkla servis yapılır.
 

1. Krema dışındaki bütün malzemeler bir tencereye konulur.
2. Kısık ateşte mikser


1. Krema dışındaki bütün malzemeler bir tencereye konulur.
2. Kısık ateşte mikser ile karıştırılarak pişirilir.
3. Kıvam alan muhallebinin altı kapatılıp, krema eklenir.
4. Krema ile karıştırılan muhallebi kaselere doldurulur.
5. Oda sıcaklığına gelen muhallebilerin ağzı film ile kapatılıp, buzdolabına kaldırılır.
6. Dondurma veya antepfıstığı ile servis yapılır.


ile karıştırılarak pişirilir.
3. Kıvam alan muhallebinin altı kapatılıp, krema eklenir.
4. Krema ile karıştırılan muhallebi kaselere doldurulur.
5. Oda sıcaklığına gelen muhallebilerin ağzı film ile kapatılıp, buzdolabına kaldırılır.
6. Dondurma veya antepfıstığı ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder