Malzemeler:
500 ml süt
* 1 parça damla sakızı
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek
kaşığı nişasta
* 1/2 su bardağı şeker
* 1/2 su bardağı krema
Hazırlanışı:Krema dışındaki tüm malzmeler bir tencereye konur,kısık ateşde mikser ile karıştırılarak pişirilir.Kıvam alan muhallebinin altı kapatılır,krem ailave deilir.Krema ile karıştırılır,kaselere konur.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konur dondurma ,ceviz veya fıstıkla servis yapılır.
1. Krema dışındaki bütün malzemeler
bir tencereye konulur.
2. Kısık ateşte mikser
1. Krema dışındaki bütün malzemeler
bir tencereye konulur.
2. Kısık ateşte mikser ile karıştırılarak
pişirilir.
3. Kıvam alan muhallebinin altı kapatılıp, krema eklenir.
4.
Krema ile karıştırılan muhallebi kaselere doldurulur.
5. Oda sıcaklığına
gelen muhallebilerin ağzı film ile kapatılıp, buzdolabına kaldırılır.
6.
Dondurma veya antepfıstığı ile servis yapılır.
ile karıştırılarak
pişirilir.
3. Kıvam alan muhallebinin altı kapatılıp, krema eklenir.
4.
Krema ile karıştırılan muhallebi kaselere doldurulur.
5. Oda sıcaklığına
gelen muhallebilerin ağzı film ile kapatılıp, buzdolabına kaldırılır.
6.
Dondurma veya antepfıstığı ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder