13 Aralık 2012 Perşembe

MUTFAKDAN GELEN GÜZELLİK

YUMURTA BEYAZI MASKESİ:
Avrupalı güzel modellerin vazgeçilmez maskesi olan yumurta maskesi cilde bolca nem ve pürüzsüz görünüm kazandırrır.2 malzeme ve 2 dk ile hazırlayın.
Yapılışı:Yumurtanın sarısını ayırıp beyazı bir kaba koyun,iki yemek kaşığı yoğurt ekleyin,çırpın ve yüzünüze sürün.30 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.
TOZ ŞEKER PEELİNGİ:
Bu maske tüm cilt tiplerine uygundur.birkaç dk alır.Cildi ölü hücrelerden arındırır.
YAPILIŞI:2 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı sıcak su katın,Şekeri karıştırmayın,tanecikler granül olarak kalacak.Karışımı yüzünüze sürün ve30 dk bekletin.Daha sonra  nazikçe ovun.Ilk suyla yıkayın.Ancak cildiniz çok kuruysa toz şeker yerine zeytinyağı katarak peeling yapın.
CİLDİ BESLEYEN BAL KABAĞI MASKESİ:
parlatan dinlendiren yumuşatan,ince çizgilere savaş açan ve güneş hasarını önleyen bir maskeye ne dersiniz?
Varım diyorsanız işte tarif:
Yarım dilim pişmiş balkabağı lapası ,2 yumurta 2 çay kaşığı badem sütü (kuru yada karma cilt için)1 çay kaşığı bal (kuru cilt)2 çay kaşığı elam sirkesi(yağlı cilt)
Yapılışı:
Haşlanmış bal kabağını püre haline getirin,yumurtaları ekleyin,cildiniz kuruysa badem sütü ve balı kat. Yağlı ise elma sirkesi katın,malzemelerin tamamını iyice karıştır,30dk cildinde beklet,soğuk suyla yıkayarak temizle ve her zaman ki gibi kremle nemlendir.
ÇATLAK TOPUKLARA TUZLU BAKIM:
Kurumuş ,derin çatlaklarla bölünmüş topuklar hem seksi görünmez hemde sağlıksızdır.Aslında tüm yapmanız gereken bir hafta boyunca her gece ayak maskesi uygulamak.Her akşam salistik asit içeren bir peeling kremiyle ayaklarınızı ovun,İşlem bitince ayaklarınızı yıkamayın,nemlendirici sürün,Kakao yapı veya vazelin mükemmel bir nemlendiricidir.bolca sürün,pamuklu çorap giyip öyle yatın.Sabah kalktığınızda farkı göreceksiniz.Bir başka öneri daha bir bardak sütü 5 bardak sıcak suyla karıştırıın,ayaklarınzı 10-15 dk bu suda bekletin,4 yemek kaşığı tuz veya şekeri yarım bardak yağın içine dökün.Bebe yağı ,tatlı badem yağı hindistan cevizi yağı gibi yağlardan birini ekleyin,karışımla ayaklarınıza dairesel hareketlerle masaj yapın,bir ponza taşıyla ayakları ovarak ölü hücreleri temizleyin,ayaklarınızı durlayın.Daha sonra nemlendirici sürün çorap giyerek yatın,sabahh ayaklarınızı görünce farkı anlayacaksınız.
AKNE ,SİVİLCE VE İSİLİK İÇİN:
Kendi küçük etki alanı büyük aspirin cilt sorunlarına karşı birbirdir.Özellikle akne ,sivilce ve isilik türü döküntüler karşı amansız savaş açar.Ancak hapı yutmayacaksınız onunla maske hazırlayacaksınız.
Gerken malzeme 1-3 adet aspirin ,bal,nemlendirici yüz kremi (badem,zeytinyağı hindistan cevizi gibi )ihtiyac duyduğunuz bölgenin durumuna göre 1 yada 3 adet aspirini küçük parçalara bölünüz,sığ bir kaba alınız birkaç damla su ekleyip macun kıvamına gelmesini sağlayın.Birz ılık bal ,bir parça nemlendirici katın ve karıştırın.Akne sivilce yada isilik olan bölgeye sürün,bölgenin kuru olmasına dikkat edin,20-30 dk sonra ılık suyla yıkayın.
KURU SAÇA NEM DOPİNGİ:
Kıvırcık ve kuru saçı olanlar ,olgun muz ve avakodu ile mucizeler yaratabilir.1 yemek kaşığı buğday yağı ,1 adet olgun muz ve 1 olgun avakoduyu hazır edin,Buğday tohumu yağının kokusunu sevmeyen lavanta,gül yada portakal ,yasemin gibi doğal yağlardan birkaç damla ekleyin,tüm malzemeleri derin bir kapda blender ile karıştırın,saçınızı sampuanlayın,tarayın ve maskeyi dürün başınıza bone takara 15,20 dk arası bekletin daha sonra maskeyi yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder