7 Aralık 2012 Cuma

PATLICAN PAÇASI



Malzemeler;
1 Kg kemer patlıcan
9 Yemek kaşığı zeytinyağı
4 Yemek kaşığı un
5 Diş sarımsak
5 Yemek kaşığı sirke
Tuz

Hazırlanışı;

Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın.
Doğranan patlıcanların üzerine tuz serpip yarım saat acısının çıkması için bekleyin.
Patlıcanları yıkayıp, sularını sıkıp, kuruladıktan sonra una bulayın.
Kızdırılmış zeytinyağında altın rengini alana kadar kızartın.
Yağını süzdürdüğünüz kızermış patlıcanları düz geniş kapaklı bir tencereye dizin.
Sarımsağı havanda tuz ile dövüp, sirkeyi ekleyin.

Hazırlanan sosu tenceredeki patlıcanların üzerine döküp kapağını kapatıp 15 dakika sosu çekene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder