18 Aralık 2012 Salı

ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI


Malzemeler;

1 adet kemikli tavuk göğsü

3 yemek kaşığı tel şehriye

2 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Terbiyesi için;

1 adet yumurta sarısı

1 adet limon

Tuz

Hazırlanışı;


Tavuk göğsü yaklaşık 2 litre tuzlu suda haşlanır.

Haşlanan tavuk kemilerinden ayrılıp didiklenir.

Un zeytinyağında kavrulur.

Kavrulan unun üstüne yavaş yavaş tavuk suyu ilave edilir.

İçine şehriyeler ve tavuklar konulup ara sıra karıştırılarak kaynamaya bıraklır.

Yumurta sarısı ve limon suyu iyice çırpılır.

Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alınıp yumurtaya ilave edilir.

Ilıklaştırılan terbiye çorbaya eklenip iyice karıştırılır.

Notlar ;

Limon miktarını damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Kemikli göğüs eti yullanılırsa çorbada daha yoğun tavuk tadı alınıyor.

Çorbanın suyunu yumurtalara ilave ederken yumurtanın birden bire pişmemesi için kaseye suyu yukarıdan boşaltıp hafif soğutmak gerek. Aynı şekilde terbiyeyi tencereye boşaltırken de yukarıdan dökerek eklemek daha iyi sonuç almanızı sağlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder