23 Ekim 2013 Çarşamba

BUĞDAY ÇİMİ

BUĞDAYI ÇİMLENDİRMEK:
BİR AVUÇ BUĞDAYI İÇME SUYUNA KAT.BİR GECE BEKLET.SUYU SÜZ.TEPSİYE DÖK.NEMLİ BİR BEZ ÖRT.BEZİ ISLAT.KARANLIK YERDE DURSUN.3-4 GÜNDE FİLİZLENİR.4-5 CM OLUNCA DOLABA AL.BİR GECE SUDA BEKLET.SAKSIYA YADA TOPRAĞA DİK.ÇİMLER 10-15 CM UZAYINCA 1 CM YUKARDAN MAKASLA KES.YOĞURDA,SALATALARA KAT.İSTERSEN SUYUNU ÇIKAR.İÇ.

FAYDALARI:
KANI TEMİZLER.
HEMOGLOBİN MŞKTARINI ARTIRIR.
KANI ALKALİZE EDER.
KARACİĞERİ TEMİZLER.
KOLONU TEMİZLER.
TOKSİNLERİ NÖTORİZE EDER.
YARALARI İYİLEŞTİRİR.
BAKTERİELERİN GELİŞİMİ ÖNLER VE DURUR.
ENZİM AKTİVESİNİ ARTIRIR.
AĞIR METALLERİ YOK ETMEYE YARDIMCI OLUR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder