22 Mayıs 2013 Çarşamba

KIL KURDUNA KARŞI


bağırsak kurdunun bitkisel tedavisi Bağırsak Kurdunun Bitkisel Tedavisi
Bitkisel yollarla kıl kurdu tedavisi. Kıl kurdu enfeksiyonları dünyanın her yerinde yaygındır. Doğal konağı insandır. Her yaşta görülmekle birlikte 5-14 yaş arasında en sıktır. Kalabalık yaşam koşullarında, kurumlarda yaşayanlarda yaygındır İplik şeklinde hareketli bir bağırsak parazitidir.
Bitkisel yollarla kıl kurdu tedavisi
Kıl kurdu enfeksiyonları dünyanın her yerinde yaygındır. Doğal konağı insandır. Her yaşta görülmekle birlikte 5-14 yaş arasında en sıktır. Kalabalık yaşam koşullarında, kurumlarda yaşayanlarda yaygındır ve oldukça zararsızdır.
İplik şeklinde hareketli bir bağırsak parazitidir. Erkekleri 2-6 mm, dişileri 8-12 mm uzunluğundadır.
Enfekte kişilerde dişi erişkin kıl kurtları gece uykudan 2-3 Saat sonra anüsten dışarı çıkarak makat civarına binlerce yumurta bırakır ve kısa süre içinde ölürler. Yumurta 6 saat içinde bulaşıcı özelliğini kazanır.
İç çamaşırlarına bulaşan, yatağa dökülen ve ya da oluşturduğu kaşıntı hissi ile o bölge parmakla kaşındığında, tuvalet sonrası makat temizliği esnasında kişinin eline, tırnaklarının arasına geçerler. Bu nedenle tekrar tekrar bulaşma ve çocuktan çocuğa bulaşma riski fazladır.
Kıl kurdu, oda sıcaklığında 2-3 hafta Canlı kalabilir. Çamaşırlarda, yatak ve çarşaflarda da yumurta bulunduğunda bulaşma ortamı oluşturur. Kıl kurdu bulaşmış çarşafların silkelenmesi ile havaya saçılan yumurtaların ağız bölgesine ulaşarak bulaşması da mümkündür.
Kıl kurdu ağız yoluyla bulaşır. Yutulan yumurtalar midede larva şekline ulaşır ve kör bağırsağa göç ederek erişkin forma gelir. Makat bölgesinde yumurtaların larva şekline gelmesi ve anal yoldan tekrar bağırsağa girmesiyle de tekrarlayabilir.
Kıl kurdu genellikle belirtisizdir. En sık görülen belirti geceleri görülen makat bölgesindeki kaşıntılarıdır. Vücudun bazı bölgelerinde cerahatli enfeksiyonlar gelişebilir. Uykusuzluk, gece korkuları, diş gıcırdatma, gece işemeleri olabilir.
Kıl kurdunun çok fazla yoğun olması halinde çocuğun psikolojik durumunu veya parazite karşı oluşan alerjik bir reaksiyonda oluşabilir. Ağır enfeksiyonlar bağırsakta tahribat yaratarak sindirim sisteminde bozukluklara neden olabilir.
Kesin tanı yumurtaları veya parazitin kendisinin görülmesi ile konur. Yumurtalar sabahları çocuğun makat bölgesine seloteyp yapıştırılarak kolaylıkla saptanır. Tekrarlayan vakalarda çocuğun yanı sıra tüm Aile bireyleri de incelenmelidir. Tekrarlamaları önlemek oldukça güçtür. El yıkama alışkanlığın yerleştirilmesi, tırnakların kısa kesilmesi ve fırçalanması bulaşmayı ve tekrarlama riskini azaltır.
Tedavinin temeli tüm aile bireylerini ayni anda tedavi etmek, genel hijyen kurallarına azami dikkat etmek gerekir. Tuvalet temizliğine, ellerin yıkanarak tırnak aralarının tırnak ya da eski bir diş fırçası ile fırçalanarak iyice temizlenmesi gerekir.
Kıl kurdu bulunan çocukların sabah uyandığında makatı sabunlu Su ile yıkanmalı. İç çamaşırları değiştirilmeli, yeni külot giydirilerek, kirliler Sıcak Suda yıkanıp, kaynatılarak kızgın ütü ile ütülenmelidir. Bir haftalık tedavi sırasında bu uygulama yeniden bulaşma riskini azaltacaktır.
Kıl kurdu için bitkisel tedavi
Malzemeler:
- Havuç,
- Soğan,
- Kuşkonmaz,
- Patlıcan unu,
- Sarmısak,
- Zeytinyağı,
- Sirke,
- Süt.
Hazırlanışı ve kullanım şekli:
- Rendelenmiş havuç, dövülmüş soğanla birlikte suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıya sirke ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan bu karışımla makat, rahatsızlık süresince Günde iki sefer yıkanır.
- Kuşkonmaz, zeytinyağı ile birlikte dövülerek ezilir. Elde edilen karışıma kurutulmuş patlıcan Unu ilave edi­lerek merhem kıvamına gelinceye kadar süt ile yoğrulur. Hazırlanan merhemden rahatsızlık süresince günaşırı ma­kata sürülür.
- Sarımsaklar dövülüp ezildikten sonra süt ile pişirilir. Süzülerek elde edilen sıvıdan yemekten sonra ve yat­madan önce bir fincan ısıtılarak içilir.
- Rahatsızlık süresince makat, her Gün üç saat ara ile sirkeli su ile yıkanarak lavman yapılır.

Bağırsak Kurdu Nedir? İnce bağırsağa yerleşerek enfeksiyona neden olan omurgasız bir canlıdır. Karın ağrısı, ishal ve kusma yapar. Silindirik yapıdadır ve asalak olarak yaşar. 35 cm uzunluğa ulaşabilir. Larvaları, kirli sular ve yiyeceklerle bağırsağa yerleşir. Larvalar, akciğere ulaşırsa, akciğer iltihabına yol açabilir.
Bağırsak Kurdu Belirtileri: Başlıca belirtileri karın ağrısı, ishal ve kusmadır. Ayrıca, karında şişlik, bulantı, iştahsızlık ve kilo kaybı görülebilir.
Bitkisel Bağırsak Kurdu Tedavisi için faydalı olabilecek bazı bitkiler: Bağırsak solucanlarına karşı etkili olan başlıca bitkiler Acıağaç, Acıbakla, Badem, Çakaleriği, Dut, Duvarsarmaşığı, Eğreltiotu, Horasani, Isırgan, Kabak, Kantaron, Kayısı, Kekik, Kızılcık, Kokarağaç, Nar, Okaliptüs, Papatya, Pelinotu, Sarımsak, Sedefotu, Solucanotu, Şeytanotu, Şimşir, tarhun, Üzerlik otu ve Yersomunudur.
Kabak: Kabak çekirdeği bağırsak kurtlarını felç edici etkilere sahiptir. Bunun için en az iki avuç dolusu balkabağı çekirdeği yemek gerekebilir. Kabak çekirdeği yendikten 3-4 saat sonra 30 – 40 gram kadar hintyağı içilerek felç olmuş parazitlerin dışarı atılması sağlanır. Hint yağı yerine müshil etkili başka bir bitki de kullanılabilir. Kabak çekirdeği özellikle şeritlerde etkilidir.
Karanfil: Günde içilecek 2-3 bardak demli karanfil çayı bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur
Zencefil: Bağırsak kurtlarına karşı oldukça etkili olan bir diğer bitki de zencefildir. Yarım çay kaşığı kuru zencefili bir bardak kaynamış suda demlendşrdşkten sonra hazırlayacağınız çayı içebileceğiniz gibi zencefili baharat olarak kullanabilir ya da limonatanıza katabilirsiniz.
Sarımsak: Birkaç diş sarımsağın suyunu sıktıktan sonra bir bardak havuç suyu ile karıştırıp gün içerisinde 1-2 saat arayla içmek faydalı olacaktır.
Pelinotu: 1 lt suya 3 tutam pelinotu konup, kaynatılır ve süzülür. Günde 4 kez 1 fincan içilir. Gebelerde düşüğe sebep olabileceği için gebeler kullanmamalıdır.
Eğreltiotu: 1 lt kaynamış suya 2 tutam eğreltiotu konulup demlendikten sonra süzülür. Bu çaydan, aç karına yarım saat arayla birer bardak içilir. Eğrelti otu çayı özellikle şeritlere karşı etkilidir.
Pelinotu, Papatya, Sinameki: Bu bitkilerin her birinden 30′ar gram kadar alınarak karıştırılır ve bir bardak kaynar suya 2 çay kaşığı atılıp 10 dakika demlendikten sonra süzülür ve ve her gece 1 bardak içilir.
Sirke . Pamugu sirkeleyip makatın arasına koyun 3 gün sonra filan bişey kalmıyacaklar çünkü kıl kurtları sirkeye dayanamıyorlar. ve sirke tedavisi sonuç veriyor.Genellikle akşam yatmadan önce yapın çünkü kıl kurtları akşam yumurta bırakmak için makat dışına çıkıyor sizde sirkeyi koyduktan sonra oradaki kıl kurtları ölücek en sonundada bunu isal ile atacaksınız .. !!


 dogal yollardan Ortak düşmanı Sirke ve kabak çekirdeği

Sirke ile Nohut u Kuru fasulyenin nohutu :) ıslatıp yaklaşık 10 saat kadar bekleteceksiniz

yemeklerden önce sirkekeli nohutu yedikden sonra 1-2 gün içinde dökülmeye başlıyor . Barsak parazitleri (Kıl Kurdu)

1) Öğütülmüş Kış Kabağı Çekirdeği 50 gr.
2) Öğütülmüş Isırgan Tohumu 20 gr.
3) Öğütülmüş Polen 50 gr
4) Öğütülmüş çörek otu 15 gr
5) Soya Fasülyesi 10 gr
6) Yulaf Ezmesi 25 gr
7)Tarçın 10 gr
Bunlar keçi boynuzu pekmezine 850 gr ilave edilir.
Sabah ve akşam yemekten önce ve yemekten sonra 1 tatlı kaşığı yenilir.
Bu uygulamaya 20 gün devam edilir.

Not:Tırnaklarınızdan iç çamışırınıza kadar temizliğininize dikkat ediniz.Yoksa kıl kurtlarıyla kaldığınız yerden devam edersiniz.
Sağlıkla kalınız.

Şayet sizler de bağırsak parazitleri ve kurtları sorunundan muzdarip olabileceğinizi düşünüyorsanız, parazit tedavisine geçmeden evvel hangi tür parazit sorunu ile karşı karşıya kaldığınızı bulmanız gerekmektedir. Bunun çeşitli testler yapılmaktadır. Testin ardından bitkisel tedavi yolllarını uygulamaya geçebiliriz.
Aşağıdaki bitkiler, ve bitkisel çözümler, kurt dökme tedavi planının bir parçası olabilir. Bazı bitkiler, içerisinde taşıdığı biyolojik kimyasal maddeler nedeniyle bağırsaklardaki parazitler ve kurtları vücuttan söküp atmaktadır. Şimdi kurt dökücü bitkilere kısaca bir göz atalım:
1) Sarımsak ile kurt dökmek
kurt dökücü bitki
kurt dökücü bitki
Sarımsak, Allium sativa, (yuvarlak kurt), Giardia lamblia, Trypanosoma, Plasmodium ve Leishmania Ascaris gibi parazitlere karşı etkili olduğu bilinmektedir, Sarımsak içerisinde bulunan bir takım doğal antibiyotikler, hem bedenin bağışıklık sistemini güçlendirir hem de bağırsaklardaki tenyaları yok ederek kurt dökmek için uygun ortam sağlar. Kurt dökmek için en doğal kurt dökme ilacı olarak sarmısak örnek verilebilir.
Sarımsak kapsül ve tablet şeklinde mevcuttur ve tüm diş sarımsak gibi.
2) Altınmühür otu
Altınmühür otu (Hydrastis canadensis) solunum yolu enfeksiyonları gibi rahatsızlıklarda eski çağlardan bu yana tedavi amacıyla kullanılan bir bitkidir.
Laboratuvar çalışmaları neticesinde Altınmühür bitkisinin içerisinde bulunan aktif bileşenlerin, Entamoeba histolytica, Giardia lamblia ve Plasmodium gibi parazitlere karşı etkin olduğu ortaya çıkmıştır.
3) ceviz ile parazit tedavisi
Diğer bir kurt dökme ilacı da ceviz kabuğu’dur. Ceviz kabuğu suyu, halk arasında, bağırsak parazitlerini dökmek ve mantar için bitkisel yollarla tedavi amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Cevizin yeşil kabuğu kaynar suda kaynatılarak elde edilen ceviz kabuğu suyu içilir.
Eczanelerde doktor tavsiyesi ile veya reçetesiz alabileceğiniz, değişik etki gücüne sahip kurt dökücü ilaçlar ve haplar bulunmaktadır.
4) Pelin otu (Artemesia annua)
Pelin otu, bağırsak parazitleri için bitkisel ilaç olarak yüzyıllar boyunca kullanılmıştır. Yapılan araştırmalarda pelin otunun araştırma Ascaris lumbricoides, Plasmodium, Schistosoma mansoni ve Giardia gibi bağırsak kurtlarına karşı etkin bir tedavi yolu olduğu ortaya çıkmıştır.
Pelin parazit membranlar zayıflatmak için düşünülen seskiterpen laktonların içerir.
Pelin çay, veya kapsül şeklinde hulâsa sıvı Ancak, saf yağ toksik kabul edilir ve yutulur olmamalıdır bulunabilir. Emniyet ve bu bitkinin etkinliği klinik çalışmalarda kanıtlanmamıştır.
5) kazayağı – makasotu
Makasotu olarak ta bilinen kazayağı bitkisi, sarmaşık benzeri ve yer örtücü bitkiler grubunda olan bit bitkidir. Kazayağı otu, tropik iklimde yetişmekte olup yerel halk tarafından bağırsak solucanları tedavisinde kullanılmaktadır. Kazayağı otundan elde edilen yağ şeklinde kullanılabildiği gibi çayı da yapılabilmektedir. Çayının daha hafif olması çayın tüketimdeki tercih sebebidir.
6) Kabak Çekirdeği
Kabak çekirdeği (Curcubita pepo) tenyalar ve bağırsak kurdu dökmek için eskilerden beri kullanılan bitkisel bir iksir ve şifa kaynağıdır. İyi bir bağırsak düzenleyici olan kabak çekirdeği, sürekli tüketilmesi faydalı olan değerli bir besindir.
Kabak çekirdeği tüketiminde günlük 25 gram kabak içi yemek, solucan ve kurt dökmek için yeterli olacaktır. Kabak çekirdeği tek başına yenebileceği gibi, püre şekline getirilerek veya meyve kokteylleri pastalar üzerine serpilerek te tüketilebilmektedir. Kabak çekirdeği yenildikten yaklaşık 2-3 saat sonra müshil etkisi oluşturmakta ve bağırsağı solucanlardan ve kıl kurdu türü bağırsak kurtlarından temizlemektedir.
7) Greyfurt çekirdeği ekstresi
Greyfurt çekirdeği, genellikle büyük alışveriş merkezlerinin gıda reyonlarında sıvı formda raflarda yer almaktadır. Greyfurt çekirdeğinin mikrop kırıcı ve parazit öldürücü bir takım bitkisel maddeleri içerisinde bulundurması nedeniyle bağırsak kurtlarına karşı etkili bir bitkisel çözüm olarak kullanılabileceğini belirtmeliyiz
7) Kurt dökme tedavisinde detoks diyetlerinin de önemi büyüktür. Ayrıca bazı gıdaların tüketiminin kısılması neticesinde bağırsak solucanlarını güçsüz düşüreceği için beslenme alışkanlıklarını değiştirmek gerekebilmektedir. İşlenmiş gıdalar, şeker, kahve ve alkol tüketiminin kısılması kurt dökücü etki yapar. Yemeklerde ananas ( ananas sindirim enzimi olan Bromelain içerir), çiğ sarımsak, papaya tohumu, acı hardal tohumu Havuç, patates ve kabak gibi beta karoten, vitamin A bakımından zengin gıdalar larva oluşumuna engel olurlar.Bu gıdalarda bulunan C vitamini ve çinko da bağışıklık sistemini destekler. Nişasta ve baharatlar da kurt dökmek için faydaları olan yiyeceklerdir. Ayrıca bağırsağı temizleyici etkisi olan lifli yiyecekler ile at kuyruğu kabuğu, narenciye, pancar kökü papaya ekstresi takviyeleri veya keten tohumu gibi lifçe zengin yiyecekler de kurt dökmek için etkili çözümler sunarlar.
Diğer Doğal Kurt dökücü bitkiler- kurt döken bitkiler
Anason
Karanfil
Centiyana kökü – Kızıl Kantoron
Yalancı tespih ağacı
Zeytin yaprağı
Keklikotu
Propolis
Kekik
Sarıçalı
Oregon üzümü

Çocuk ve gençlerde en sık rastlanan bağırsak paraziti kıl kurdudur, ancak çocuklara gıda maddeleri, kum havuzu ya da hayvanlardan yuvarlak kurt (askariyazis) ya da tenya (echinokok) da bulaşabilir.
Bağırsak kurdu yumurtaları ağızdan mideye ve bağırsağa ulaşır ve vücudun içinde gelişimini tamamlayarak, kurtçuğa dönüşür. Kıl kurdu dişileri geceleri bağırsaktan dışarı çıkar ve ancak mikroskopla görülebilecek kadar küçük olan yumurtalarını anüsün etrafına bırakır. Yumurtalar bu bölgede kaşıntı oluşmasına neden olur. Çocuğun bu bölgeyi kaşımasıyla, yumurtalar tırnakların arasına girer ve ağızdan yine bağırsağa ulaşır (kendi kendine bulaştırma). Bu döngü iki aya kadar devam edebilir, bu yüzden olan çocukların kurt ilacını ilk almalarından sonra, iki üç kere daha tedaviyi tekrarlamaları gerekir.
Kıl kurtları dışkının içinde, hareket eden, bir iki milimetrelik beyaz iplik parçacıkları şeklinde görülebilir. Yuvarlak kurtlar normal solucanlara benzer. Çocuğunuzun dışkısında erişte parçalarını andıran, beş on milimetrelik parazitler görüyorsanız, bunlar tenyadır.
Bağırsak paraziti olan çocuklar yorgun ve halsizdir. Genellikle gözlerinin altında halkalar olur ve iyi büyümezler. Kıl kurdu geceleri anüs bölgesinde şiddetli kaşıntıya neden olur. Yuvarlak solucanların bulaştıklarında neredeyse kolikler kadar şiddetli karın ağrılarına daha sık rastlanır, bu çocuklarda gaz ve nedeni anlaşılamayan ishal olur. Tenya sorunu olan çocuklarla anlaşılmaz karın şikâyetleri vardır, çok fazla acıkırlar ya da iştahları kapanır ve belirgin bir şekilde kilo kaybederler.
Bağırsak kurdunun belirtileri
- Anüs bölgesinde kaşıntı,
- Dışkıda canlı parazitler ya da parazit parçaları,
- Kolik benzeri karın ağrısı,
- Kusma,
- Gözlerin altında halkalar,
- Yorgunluk,
- Kilo artışı olmaması ya da kilo kaybı.
Doktora göstermek gerekir mi?
Bağırsak parazitinin tedavisini her zaman bir doktora bırakmak gerekir. Çocuğunuzda kıl kurdu varsa, bütün ailenin tetkikten geçmesi yerinde olur.

Doktor bağırsak kurduna karşı ağızdan alınacak bir ilaç yazacaktır. Modern ilaçlar parazitleri öldürürken, çocuğunuzun bedenine zarar vermez.
Sizin yapabilecekleriniz
Lütfen parazit ilaçlarının kullanım talimatnamelerine harfiyen uyun ve tedaviden sonra iç çamaşırlarını değiştirmek gibi, önerilen hijyenik önlemleri dikkate alın. Tedavi süresi boyunca çocuğunuza geceleri vücuduna yapışan bir mayo giydirin, böylece anüs bölgesini tırnaklarıyla kaşıyamaz.
Parazit yumurtaları çocuğunuzun parmaklarına yapışabileceğinden, oyuncakların, kıyafetlerin ya da gıdaların kirlenmesi tehlikesi de vardır. Bu eşyaları sıcak su ve deterjanla iyice yıkayın, aksi takdirde parazitler diğer insanlara da bulaşabilir. Çocuğunuzun tırnaklarını olabildiğince kısa kesin.
Evde hazırlanan ilaçlar
Çocuğunuza bir hafta boyunca boş mideye bir fincan lahana turşusu suyu içirin ya da 100 gram çiğ lahana turşusu veya günde iki üç tane çiğ havuç yedirin.

Bağırsak Kurdunun Bitkisel Tedavisi
Bağırsak kurdu vücudumuzda asalak olarak yaşar.Bu solucanların yuvarlak kurt, kıl kurdu, kamçı kurdu, kancalı kurt ve şerit gibi türleri vardır. Bağırsak kurdunun bitkisel tedavisi şöyledir;
İplik şeklinde hareketli bir bağırsak parazitidir. Erkekleri 2-6 mm, dişileri 8-12 mm uzunluğundadır.
Enfekte kişilerde dişi erişkin kıl kurtları gece uykudan 2-3 saat sonra anüsten dışarı çıkarak makat civarına binlerce yumurta bırakır ve kısa süre içinde ölürler. Yumurta 6 saat içinde bulaşıcı özelliğini kazanır.
İç çamaşırlarına bulaşan, yatağa dökülen ve ya da oluşturduğu kaşıntı hissi ile o bölge parmakla kaşındığında, tuvalet sonrası makat temizliği esnasında kişinin eline, tırnaklarının arasına geçerler. Bu nedenle tekrar tekrar bulaşma ve çocuktan çocuğa bulaşma riski fazladır.
Kıl kurdu, oda sıcaklığında 2-3 hafta canlı kalabilir. Çamaşırlarda, yatak ve çarşaflarda da yumurta bulunduğunda bulaşma ortamı oluşturur. Kıl kurdu bulaşmış çarşafların silkelenmesi ile havaya saçılan yumurtaların ağız bölgesine ulaşarak bulaşması da mümkündür.
Kıl kurdu ağız yoluyla bulaşır. Yutulan yumurtalar midede larva şekline ulaşır ve kör bağırsağa göç ederek erişkin forma gelir. Makat bölgesinde yumurtaların larva şekline gelmesi ve anal yoldan tekrar bağırsağa girmesiyle de tekrarlayabilir.
Kıl kurdu genellikle belirtisizdir. En sık görülen belirti geceleri görülen makat bölgesindeki kaşıntılarıdır. Vücudun bazı bölgelerinde cerahatli enfeksiyonlar gelişebilir. Uykusuzluk, gece korkuları, diş gıcırdatma, gece işemeleri olabilir.
Kıl kurdunun çok fazla yoğun olması halinde çocuğun psikolojik durumunu veya parazite karşı oluşan alerjik bir reaksiyonda oluşabilir. Ağır enfeksiyonlar bağırsakta tahribat yaratarak sindirim sisteminde bozukluklara neden olabilir.
Kesin tanı yumurtaları veya parazitin kendisinin görülmesi ile konur. Yumurtalar sabahları çocuğun makat bölgesine seloteyp yapıştırılarak kolaylıkla saptanır. Tekrarlayan vakalarda çocuğun yanı sıra tüm aile bireyleri de incelenmelidir. Tekrarlamaları önlemek oldukça güçtür. El yıkama alışkanlığın yerleştirilmesi, tırnakların kısa kesilmesi ve fırçalanması bulaşmayı ve tekrarlama riskini azaltır.
Tedavinin temeli tüm aile bireylerini ayni anda tedavi etmek, genel hijyen kurallarına azami dikkat etmek gerekir. Tuvalet temizliğine, ellerin yıkanarak tırnak aralarının tırnak ya da eski bir diş fırçası ile fırçalanarak iyice temizlenmesi gerekir.

Bağırsak Kurdu Nedir? İnce bağırsağa yerleşerek enfeksiyona neden olan omurgasız bir canlıdır. Karın ağrısı, ishal ve kusma yapar. Silindirik yapıdadır ve asalak olarak yaşar. 35 cm uzunluğa ulaşabilir. Larvaları, kirli sular ve yiyeceklerle bağırsağa yerleşir. Larvalar, akciğere ulaşırsa, akciğer iltihabına yol açabilir.
Bağırsak Kurdu Belirtileri: Başlıca belirtileri karın ağrısı, ishal ve kusmadır. Ayrıca, karında şişlik, bulantı, iştahsızlık ve kilo kaybı görülebilir.
Bitkisel Bağırsak Kurdu Tedavisi için faydalı olabilecek bazı bitkiler: Bağırsak solucanlarına karşı etkili olan başlıca bitkiler Acıağaç, Acıbakla, Badem, Çakaleriği, Dut, Duvarsarmaşığı, Eğreltiotu, Horasani, Isırgan, Kabak, Kantaron, Kayısı, Kekik, Kızılcık, Kokarağaç, Nar, Okaliptüs, Papatya, Pelinotu, Sarımsak, Sedefotu, Solucanotu, Şeytanotu, Şimşir, tarhun, Üzerlik otu ve Yersomunudur.
Kabak: Kabak çekirdeği bağırsak kurtlarını felç edici etkilere sahiptir. Bunun için en az iki avuç dolusu balkabağı çekirdeği yemek gerekebilir. Kabak çekirdeği yendikten 3-4 saat sonra 30 – 40 gram kadar hintyağı içilerek felç olmuş parazitlerin dışarı atılması sağlanır. Hint yağı yerine müshil etkili başka bir bitki de kullanılabilir. Kabak çekirdeği özellikle şeritlerde etkilidir.
Karanfil: Günde içilecek 2-3 bardak demli karanfil çayı bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur
Zencefil: Bağırsak kurtlarına karşı oldukça etkili olan bir diğer bitki de zencefildir. Yarım çay kaşığı kuru zencefili bir bardak kaynamış suda demlendşrdşkten sonra hazırlayacağınız çayı içebileceğiniz gibi zencefili baharat olarak kullanabilir ya da limonatanıza katabilirsiniz.
Sarımsak: Birkaç diş sarımsağın suyunu sıktıktan sonra bir bardak havuç suyu ile karıştırıp gün içerisinde 1-2 saat arayla içmek faydalı olacaktır.
Pelinotu: 1 lt suya 3 tutam pelinotu konup, kaynatılır ve süzülür. Günde 4 kez 1 fincan içilir. Gebelerde düşüğe sebep olabileceği için gebeler kullanmamalıdır.
Eğreltiotu: 1 lt kaynamış suya 2 tutam eğreltiotu konulup demlendikten sonra süzülür. Bu çaydan, aç karına yarım saat arayla birer bardak içilir. Eğrelti otu çayı özellikle şeritlere karşı etkilidir.
Pelinotu, Papatya, Sinameki: Bu bitkilerin her birinden 30′ar gram kadar alınarak karıştırılır ve bir bardak kaynar suya 2 çay kaşığı atılıp 10 dakika demlendikten sonra süzülür ve ve her gece 1 bardak içilir.
II- Bağırsaklardaki şerit ve kıl kurdunu düşürmek için birinci gün bir, ikinci gün iki, üçüncü gün üç, dördüncü gün dört ve yirmi birinci güne kadar beş diş sarımsak çiğnenmeden yutulur.
III- Kıl kurdu olanlar bir hafta süre ile bir avuç kabak çekirdeğini aç karnına yer ve bir süre sonra bir bardak süt içer.
Nar kabız yapma özelliği olan bir bitkidir. Özellikle aç karnına yenildiği zaman daha tesirli olur ve bağırsaktaki şeritlerin, kurtların ve tenyaların düşmesini sağlar.
Sarımsak ise antiseptiktir ve kurt düşürücü vasfı vardır.
Bağırsak bozukluklarında 7 gün boyunca aç karnına 3 sarımsak yutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder