1-TARİF
1 SANAYAĞI
2 YUMURTA (1'nin beyazını ayır.)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı pudra şekeri
1 adet kabartma tozu
Portakal veya limon kabuğu rendesi
alabildiği kadar un
Yapımı:Margarini çırp.Mikserde krema haline getir.l yumurtanın tamamını,diğer yumurtanın sarısını kat.Vanilya ,limon kabuğu rendesi ve pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam et.Unu azar azar ekle ,ele yapışmayacak bir hamur elde et.Hamuru 30 dk buzdolapda dinlendir.Dinlenen hamuru hafif unlayarak aç.Dileğinle kalıpla kes.Yumurta beyzanı üstüne sür.Yağlı kağıt serili tepsiye al.Önceden ısıtılmış fırında pişir.
2-TARİF
İşte kıtır kıtır süslemeye uygun kurabiye tarifi…
Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 adet
limonun kabuğunun rendesi (rendenin en ince kısmıyla)
1,5 su bardağı pudra
şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (Ben 3,5 su bardağı
kullandım)
Yapılışı:
-Tereyağını veya margarini mikser ile çırparak krema kıvamına
getirin. Yumurtayı, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ve pudra şekerini de
ekleyip çırpmaya devam edin.
-Daha sonra elediğiniz ununuzu elinizle bu
karışıma yedirerek yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan,
toparlanan bir hamur elde edin.
-Hamuru istenilen kıvama geldiğinde bir
streç film ile sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda
hamurunuzu merdane ile yağlı kağıt üzerinde veya tezgahı hafif unlayarak yarım
santimetre kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıpla parçalar kesip, bir spatula
yardımı ile yağlı kağıt serili tepsinize alın.
-Önceden 180 dereceye
ısıttığınız fırına verip 20 dakika kadar fazla karartmadan pişirin.
Afiyet Olsun.
3-TARİF
15 dakika içerisinde en güzel kurabiyeyi yapmak isterseniz bu tarif tam
sizlere göre.
Malzemeler
1 paket margarin2 su bardağı toz şeker
Alabildiği kadar un
1 tane
yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma
tozu
Hazırlanışı
Şekerle beraber margarini güzelce yoğuralım. Sıvı yağ ve yumurtayıda katıp
güzelce yoğuralım. Sonrada unu ve kabartma tozunu katıp güzelce yoğurarak kulak
memesi kıvamında güzel bir hamur elde edelim. İncir büyüklüğünde parçalar
kopararak yuvarlayalım. Üstüne toz şeker serpip yağlanmış olan tepsiye dizip fırında güzelce
pişirelim.
Afiyet bal şeker Olsun…
4-TARİF
Malzemeler
1 paket margarin
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 tane
yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı
karbonat
Üstü için
1 bardak dövülmüş ceviz
Van Kurabiyesi Tarifi
İlm olarak margarini eriterek hamuru hazırlayacağımız kabın içine
ekliyoruz. Daha
sonra ise sıvı malzemeleri katıp şekeri ekleyip içinde güzelce
eritiyoruz. Yumurtayı da ekliyoruz unumuzu ve diğer katı malzemeleri
de katıp yumuşak bir hamur elde ederek cevizden biraz daha büyük olacak biçimde
yuvarlıyoruz ve ayırdığımız yumurta beyazına batırarak ardından cevize
batırıyoruz. Son olarak ise 180 derecelik sıcaklıkta ki fırında pişiriyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder