23 Mayıs 2013 Perşembe

REVANİ

 
1-TARİF


3 YUMURTA
4 FİNCAN ŞEKER
1 İRMİK
6 FİNCAN UN
3 KAŞIK YOĞURT
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1/2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
2-3 DAMLA LİMON SUYU

ŞERBETİ:
5 BARDAK ŞEKER
5,5 BARDAK SU


SOĞUK KULLANILACAĞI İÇİN ÖNCE ŞERBETİ HAZIRLAYIN.
ODA SICAKLIĞINDA YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN.
İRMİK, ELENMİŞ UN KABARTMA TOZU ,ÜZERİNE ,
BİRKAÇ DAMLA LİMON DAMLATILMIŞ KARBONATI VANİLYA VE
LİMON KABUĞU RENDESİNİ EKLE.KARIŞTIR.
YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DÖK.PİŞİRİN.
KÜRDANLA BİRKAÇ YERİNDEN DEL VE
ŞERBETİ YARISINI DÖK.STEREÇLE  SAR.KALAN YARI
ŞERBETİ DÖK.ÜSTÜNÜ HİNDİSTAN CEVİZİYLE SÜSLE.


2-TARİF

MALZEMELER

  • 4 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su  bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su  bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1-2 damla limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon veya portakal rendesi
Şurubu:
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu

YAPILIŞI
  1. Soğuk kullanılacağı için önce şurubu hazırlayın.
  2. Şeker ve suyu ocakta 10 dk. kaynatın. Limon suyunu ekleyip 3 dk. daha kaynatıp ocaktan alın.
  3. Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile şekeri mikser yardımı ile kabarıp koyulaşıncaya kadar 6-8 dk. kadar çırpın.
  4. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip çok az karışacak kadar karıştırın.
  5. İrmik, elenmiş un, kabartma tozu, üzerine 1-2 damla limon damlatılmış karbonat, vanilya ve limon rendesini ekleyin, karıştırın.
  6. Yağlanmış ve unlanmış büyük yuvarlak borcama hamuru dökün. İnce seviyorsanız, hamuru büyük dikdörtgen borcama dökün.
  7. 170 C'de ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin.
  8. Şurubu rahat çekmesi için pişen tatlının üzerine bir kaç kez kürdan batırın.
  9. Oda sıcaklığındaki şurubun yarısını tatlının üzerine dökün. Biraz bekledikten sonra kalan şurubu dökün. Soğuduktan sonra üzerinin kurumaması için streç ile kapatın.
  10. En az 12 saat sonra istediğiniz büyüklükte kesin. Tatlı bekledikçe irmikler açılıp lezzetlenecektir.
  11. Üzerini hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.

*Revaniyi bir gece önce yapın. Ertesi gün irmikler daha çok açılmış ve şurubu daha iyi çekmiş olur.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder