1-TARİF
3 YUMURTA
4 FİNCAN ŞEKER
1 İRMİK
6 FİNCAN UN
3 KAŞIK YOĞURT
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1/2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
2-3 DAMLA LİMON SUYU
ŞERBETİ:
5 BARDAK ŞEKER
5,5 BARDAK SU
SOĞUK KULLANILACAĞI İÇİN ÖNCE ŞERBETİ HAZIRLAYIN.
ODA SICAKLIĞINDA YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN.
İRMİK, ELENMİŞ UN KABARTMA TOZU ,ÜZERİNE ,
BİRKAÇ DAMLA LİMON DAMLATILMIŞ KARBONATI VANİLYA VE
LİMON KABUĞU RENDESİNİ EKLE.KARIŞTIR.
YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DÖK.PİŞİRİN.
KÜRDANLA BİRKAÇ YERİNDEN DEL VE
ŞERBETİ YARISINI DÖK.STEREÇLE SAR.KALAN YARI
ŞERBETİ DÖK.ÜSTÜNÜ HİNDİSTAN CEVİZİYLE SÜSLE.
2-TARİF
MALZEMELER
- 4 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1-2 damla limon suyu
- 1 paket vanilya
- 1 limon veya portakal rendesi
- 4,5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1/2 limon suyu
YAPILIŞI
- Soğuk kullanılacağı için önce şurubu hazırlayın.
- Şeker ve suyu ocakta 10 dk. kaynatın. Limon suyunu ekleyip 3 dk. daha kaynatıp ocaktan alın.
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile şekeri mikser yardımı ile kabarıp koyulaşıncaya kadar 6-8 dk. kadar çırpın.
- Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip çok az karışacak kadar karıştırın.
- İrmik, elenmiş un, kabartma tozu, üzerine 1-2 damla limon damlatılmış karbonat, vanilya ve limon rendesini ekleyin, karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış büyük yuvarlak borcama hamuru dökün. İnce seviyorsanız, hamuru büyük dikdörtgen borcama dökün.
- 170 C'de ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin.
- Şurubu rahat çekmesi için pişen tatlının üzerine bir kaç kez kürdan batırın.
- Oda sıcaklığındaki şurubun yarısını tatlının üzerine dökün. Biraz bekledikten sonra kalan şurubu dökün. Soğuduktan sonra üzerinin kurumaması için streç ile kapatın.
- En az 12 saat sonra istediğiniz büyüklükte kesin. Tatlı bekledikçe irmikler açılıp lezzetlenecektir.
- Üzerini hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.
*Revaniyi bir gece önce yapın. Ertesi gün irmikler daha çok açılmış ve şurubu daha iyi çekmiş olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder