1-TARİF
Malzemeler:
(Hamuru İçin)- 2 Kg un
- 4 Su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya
- 1 Çorba kaşığı tuz
Un’u eleyerek hamuru yoğuracağınız geniş kaba alın ,2 Kg undan yaklaşık 1 buçuk,
2 bardak kadar yoğururken kullanmak üzere ayırın, un’un ortasını havuz gibi
açın, mayayı ve tuzu ortaya dökerek karıştırın, suyu yavaş yavaş ekleyerek
yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun, yoğururken
yanınızda bir kap ılık su bulundurun, gerekirse yoğuruken elinizi suya batırıp
hamurun kıvam almasına yardımcı olabilirsiniz.
İç harcını hazırlarken hamuru dinlendirebilirsiniz, dinlendirmesenizde olur.
İç harcını hazırlarken hamuru dinlendirebilirsiniz, dinlendirmesenizde olur.
Haşlandıktan sonra soyduğunuz patatesleri çatal yardımıyla ezin. Soğanları
sıvıyağda iyice kavurun ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin, salça ve
soğan kavrulunca ezdiğiniz patatesleri ekleyin ve bir süre daha karıştırarak
kavurmaya devam edin.
Malzemeler iyice birbirine karışıp, patatesler de kavrulunca ocaktan alın, ince
ince doğradığınız maydonozları ekleyerek karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzla yuvarlayarak beze
haline getirin, yapışmamaları için unlu tezgahın üzerinde bekletin. Bezeleri un
kullanarak tavanızın büyüklüğünde açın, illa yuvarlak bir biçim elde etmeniz
gerekmiyor, çoğunlukla hamur açmayı bilmeyenler için bu sorun olabilir ama dert
etmeyin.
Açtığınız yufkanın fazla unun silkeleyin ve önceden ısıtılmış teflon tavada
yağsız olarak iki yüzünüde yakmadan pişirin.
Pişen hamurlar sıcakken bir yüzüne tereyağı veya margarin sürün, içine
hazırladığınız harcı resimde gösterildiği gibi yayın, yerken yağın akmaması ve
harcın dökülmemesi için bir tarafını katlayarak sarın ve soğumasına fırsat
vermeden sıcakken yiyin. Çay, ayran veya kola ile servis yapabilirsiniz,
kesinlikle yanında başka bir yiyecek servis yapmayın zira kesinlikle
yenmeyecektir .
2-TARİF
2-TARİF
Ekmeği 2bardak ılık su ile ıslatıyoruz, mayayı
katıyoruz…un ayarımız ,ekmekli suya katacağımız sonderece yumuşak bir hamur
kıvamı elde edinceye kadar…sonderece yumuşak bir kulak memesi kıvamı…asla sert
bir hamur olmayacak,tuzu yoğururken ekleyin…Hamuru yoğurduktan sonra 2 saat
bekletin…
Hamur Mayalanırken İç hazırlayalım…
Patetesli ve peynirli iç için…
Maydanozları ince kıyalım (yarımdemet kadar),1,5 adet kurusoğanı 1çaybardağı mısırözü ile ince çintilmiş halde kavuralım.4 patatesi kabuksuz haşlayalım,ezelim.Peyniri(300gr) kadar ayrı bir kapta ezelim.
Kavurduğumuz soğanın yarısını peynirli içe yarısını patetesli içe ekleyip,tuz karabiber kırmızıbiber ekleyelim her 2 içe,maydanozları da 2ye bölelim, elimizle yoğuralım içleri ,malzemeler birbirine geçmiş olmalı..
Hamurlarımız açmaya başlayalım,cevizden biraz büyük mayalı beze hamurlarımızı,bol unlu zeminde 28cm büyüklüğünde ce 1 mm kalınlığında açalım.Hamur yumuşak olduğu için aralarına bol un koyalım.Krep tavamızı ısıtalım, şişle(yöresel çevirme aleti)ters yüz ederek kurutmadan tüm 28 cmlik yufkaları pişirelim
Önerim tüm hamurun açılıp temiz bir bez üzerine yayılması,çünkü pişirken aynı anda tereyağyufkalara sürülüp sıkmalarımız sıkılacak.
Not:İçiniz yetersiz gelirse,sorun değil,Hamur 1-2 gün buzdolabında saklanabilir.
Afiyet olsun.(Servis önerisi Ayran):)))
Hamur Mayalanırken İç hazırlayalım…
Patetesli ve peynirli iç için…
Maydanozları ince kıyalım (yarımdemet kadar),1,5 adet kurusoğanı 1çaybardağı mısırözü ile ince çintilmiş halde kavuralım.4 patatesi kabuksuz haşlayalım,ezelim.Peyniri(300gr) kadar ayrı bir kapta ezelim.
Kavurduğumuz soğanın yarısını peynirli içe yarısını patetesli içe ekleyip,tuz karabiber kırmızıbiber ekleyelim her 2 içe,maydanozları da 2ye bölelim, elimizle yoğuralım içleri ,malzemeler birbirine geçmiş olmalı..
Hamurlarımız açmaya başlayalım,cevizden biraz büyük mayalı beze hamurlarımızı,bol unlu zeminde 28cm büyüklüğünde ce 1 mm kalınlığında açalım.Hamur yumuşak olduğu için aralarına bol un koyalım.Krep tavamızı ısıtalım, şişle(yöresel çevirme aleti)ters yüz ederek kurutmadan tüm 28 cmlik yufkaları pişirelim
Önerim tüm hamurun açılıp temiz bir bez üzerine yayılması,çünkü pişirken aynı anda tereyağyufkalara sürülüp sıkmalarımız sıkılacak.
Not:İçiniz yetersiz gelirse,sorun değil,Hamur 1-2 gün buzdolabında saklanabilir.
Afiyet olsun.(Servis önerisi Ayran):)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder