1 TARİF
POFUDUK POĞAÇA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
1 PAKET YAŞ MAYA
ALDIĞI KADAR UN
İSTEDİĞİN İÇ MALZEME(PEYNİRLİ VEYA PATATESLİ)
1 YUMURTA
YAPIMI:
YAŞ MAYAYI ILIK SU VE ŞEKERLE ISLAT.KABARSIN .KABARINCA YUMURTANIN BEYAZINI ,TUZ YAĞ VE SÜTÜ KAT. AZAR AZAR UNU EKLE. KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMURU YOĞUR.30 DK BEKLET KABARSIN.KABARINCA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA AL. ELİNLE AÇ.İÇ KOY KAPAT.YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZ.YUMURTA SARISINI SÜR SUSAM VEYA ÇÖREK OTU SERP.ÜSTÜ KIZARINCAYA KADAR FIRINDA PİŞİR.
2-TARİF
POFUDUK POĞAÇA
Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru veya yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- Un
- (Kaşar peynir, sucuk, mantar)Peynirli veya patatesli iç
3-TARİF
ZEYTİNLİ POĞAÇA
1 ÇAY BARDAĞI ERİMİŞ MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
1 ÇAY BARDAĞI ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARTILMIŞ ZEYTİN
1 YUMURTA (SARISI ÜSTÜNE BEYAZI İÇİNE)
SUSAM
ERİMİŞ MARGARİNİ,SIVIYAĞI YOĞURDU SİRKE,ŞEKER TUZ KABARTMA TOZU KARIŞTIR.UNU ELE AZAR AZAR ONU KAT.KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMURU YOĞUR.ELİNLE AÇ.İÇ KOY KAPAT YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZ.YUMURTA SARISI VE SUSAM SÜR.FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder