31 Mayıs 2013 Cuma

MAKARNALI BÖREK

 
 
1-TARİF
 MALZEMELER
 
4 adet yufka 
1/2 paket fiyonk makarna
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı ufalanmış peynir
maydanoz 
2 yumurta

YAPIMI:
makarnayı tuzlu suda haşla ve süz.maydanozu doğra makarnaya ilave et.İyice karıştır.Sıvıyağ ,süt ve yumurtaları çırp.1/2 su bardağı ayır.Kalanını peynir ve maydanozu ilave et.karışıma makarnayı ilave et ve karıştır.tepsiyi yağla .Yufkanın 2 ser. üzerine makarnalı karışımı dök.kaşıkla hafif bastır.2 yufkayı aç ve makarnalı karışıma ört.Ayırdığın 1/2 su bardağı karışımı üzerine dök.fırında pişir.
Afiyet olsun.
 
2-TARİF
 
MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 125 gr. tereyağ veya margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yufka
  • 350 gr. fiyonk makarna (2/3 paket)
  • 700 gr. beyaz ev peyniri ve çay süt beyaz peyniri (yarı yarıya karışsın)


YAPILIŞI
  1. Makarna tuzlu suda haşlanır. Süzülür.
  2. İlk beş malzeme karıştırılır, çırpılır; sos yapılır ve 1 çay bardağı ayrılır.
  3. Kalan sos ikiye ayırılır.
  4. Yağlanmış fırın tepsisine 1 yufka kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir.
  5. Üzerine 2. yufka sosa batırılarak kırıştırılarak serilir.
  6. İkiye ayrılan sosun birine makarnanın yarısı ve peynirin yarısı karıştırılır.
  7. Soslu makarna 2.yufkanın üzerine aktarılır, kaşıkla her yerine eşit dağıtılır.
  8. Soslu makarna üzerine 3. yufka sosa batırılıp kırıştırılarak serilir.
  9. Kalan sos peynir ve makarna karıştırılıp 3. yufkanın üzerine aktarılır, kaşıkla düzeltilir.
  10. Üzerine 4. yufka kırıştırılıp serilir.
  11. Fırın tepsisinden sarkan kenarlar üzerine kapatılır.
  12. Hazırlanan börek kesilir, üzerine ayrılan 1 çay bardağı sos dökülür.
  13. Streçle kapatılıp buzdolabında en az 10 saat bekletilir.
  14. 200 C derecede üzeri kızarana kadar, yaklaşık 1 saatte pişer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder