1-TARİF
MALZEMELER
4 adet yufka
1/2 paket fiyonk makarna
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı ufalanmış peynir
maydanoz
2 yumurta
YAPIMI:
makarnayı tuzlu suda haşla ve süz.maydanozu doğra makarnaya ilave et.İyice karıştır.Sıvıyağ ,süt ve yumurtaları çırp.1/2 su bardağı ayır.Kalanını peynir ve maydanozu ilave et.karışıma makarnayı ilave et ve karıştır.tepsiyi yağla .Yufkanın 2 ser. üzerine makarnalı karışımı dök.kaşıkla hafif bastır.2 yufkayı aç ve makarnalı karışıma ört.Ayırdığın 1/2 su bardağı karışımı üzerine dök.fırında pişir.
Afiyet olsun.
2-TARİF
MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 125 gr. tereyağ veya margarin
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yufka
- 350 gr. fiyonk makarna (2/3 paket)
- 700 gr. beyaz ev peyniri ve çay süt beyaz peyniri (yarı yarıya karışsın)
YAPILIŞI
- Makarna tuzlu suda haşlanır. Süzülür.
- İlk beş malzeme karıştırılır, çırpılır; sos yapılır ve 1 çay bardağı ayrılır.
- Kalan sos ikiye ayırılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine 1 yufka kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir.
- Üzerine 2. yufka sosa batırılarak kırıştırılarak serilir.
- İkiye ayrılan sosun birine makarnanın yarısı ve peynirin yarısı karıştırılır.
- Soslu makarna 2.yufkanın üzerine aktarılır, kaşıkla her yerine eşit dağıtılır.
- Soslu makarna üzerine 3. yufka sosa batırılıp kırıştırılarak serilir.
- Kalan sos peynir ve makarna karıştırılıp 3. yufkanın üzerine aktarılır, kaşıkla düzeltilir.
- Üzerine 4. yufka kırıştırılıp serilir.
- Fırın tepsisinden sarkan kenarlar üzerine kapatılır.
- Hazırlanan börek kesilir, üzerine ayrılan 1 çay bardağı sos dökülür.
- Streçle kapatılıp buzdolabında en az 10 saat bekletilir.
- 200 C derecede üzeri kızarana kadar, yaklaşık 1 saatte pişer.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder